Kulturkupeen

En forestilling om kærlighed. Gæstespil på Aveny-T.

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

En forestilling om kærlighed. Gæstespil på Aveny-T.

”Jeg elsker teater – men engang imellem er det meget dårligt”, – et citat  fra forestillingen ”En forestilling om Kærlighed” – af AKT 1 – gæstespillet på Aveny-T ( citeret efter hukommelsen). Men ordene passer meget godt på det samlede indtryk af de mere end 120 minutter i selskab med 5 skuespillere og en musiker – omgivet af nogle mystiske lyserøde flamingofigurer midt imellem mavesække og hjernemasser.

PR-billede fra En forestilling om kærlighed – på Aveny-T.

Det er altid meget bedrøveligt, når et teaterbesøg efterlader én tom og trist til mode.  Og sådan havde jeg det mandag aften. Hvorfor har gruppen arbejdet med denne uinteressante tekst eller idé fra amerikaneren Christopher Chen?  Det hele var set eller hørt før. Midtvejs tabte jeg tråden, men så sagde en af personerne noget i den stil: ”Nu har du nok mistet interessen for forestillingen?” – og jeg kunne dernede fra tilskuerpladsen nikke bejaende op til scenen. ”Yes, jeg er stået af”.

Efter en lang indledning om, at vi er i teatret og ser op på scenen, var der forskellige dialoger imellem par, hvor deres kommunikationsformer skulle afdækkes. Men da personerne på et tidspunkt var både levende og døde, og teksten som sådan tung, flad og død, gik interessen fløjten.

For 40 – 50 år siden, da det moderne gruppeteater opstod, var det hverdagskost med den slags eksperimenter på små scener og ikke mindst på teaterskoler. Og dengang, når pauserne blev for lange og indholdet smuldret væk, kunne man jo altid lægge et par sange ind. Og sådan var det også her. Så velkommen tilbage til 1970-ernes teatralske dekonstruktioner i slow motion.

5 professionelle skuespillere, en musiker, en instruktør og mange andre folk bag scenen har tilsyneladende arbejdet ihærdigt. Synd og skam.  Håber de har noget på hjerte næste gang.

Ps. Der samles penge ind til Danner. Smuk tanke, men hvad det har at gøre med forestillingen, er ikke indlysende.

Medvirkende: Josephine Park, Marie Bach Hansen, Niclas Kølpin, Albert Stein Ankerstjerne, Thomas Nielsen og Tomas W. Raae

Instruktør: Niels Erling

Dramatiker: Christopher Chen

Oversættelse: Niels Erling

Komponist: Tomas W. Raae

Scenograf: Irene Kleisdorff Hougaard

Lys: Flora Brandt og Jim Falk

Dramaturg: Mads Andersen

PR og kommunikation: Clara Lindstrøm Gleerup

Produktion: Pernille Rosa Thomsen

Instruktørassistent: Marie Louise Madelung

Produceret af: AKT1

Tak for støtte til: Frederiksberg Fonden.

www.aveny-t.dk