Kulturkupeen

Cyrano de Bergerac på Det Kongelige Teater.

6 stjerner til Olaf Johannessen.

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

Uovertruffen Olaf Johannessen  som Cyrano de Bergerac.

Stykket fra 1897 handler på moderne vis om kærlighed, tiltrækning og ære. Et evigtgyldigt emne, der samtidigt kan være en gave til den rette mandlige skuespiller. Olaf Johannessen indfrier alle forventninger og fylder titelrollen med sorg, glæde, kampgejst og først som sidst med en dybt nuanceret stemme. Sådan skal det være.

Men udenom, blandt de mandlige, unge skuespillere, står det sløjt til med skuespilleriet, og samlet set bliver det en blandet oplevelse.

Havde foretrukket Olaf Johannessen alene på scenen.

(Anmeldelsen er kort grundet en dårlig højre hånd, uddybelse følger snarest.)

 

6 tanker om “Cyrano de Bergerac på Det Kongelige Teater.

 1. Birthe Juul Christensen

  Det er sådan set rigtigt hvad du skriver. Jeg blev så indfanget af Cyrano de Bergerac spillet af Olaf Johannessen, så jeg glemte alt andet og det var ham der fyldte min oplevelse af stykket, da jeg gik ud af Skuespilhuset en dejlig lun fredag aften.

  1. Ulla Forfatter

   tak for din kommentar – ja, det er ikke hver dag man oplever sådan en forestilling. Beklager min korte anm.

 2. Heidi Bruhn

  Jeg så forestillingen i onsdags – og alle i teatret rejste sig og klappede og råbte begejstrede bravo-råb. En helt igennem vellykket forestilling efter min mening. Hovedrollen var suveræn, det samme var den kvindelige hovedrolle og ja, jeg synes også birollerne i den grad fyldte den store scene ud. Den yderst spændende scenografi var voldsom og det store gulv og tilsvarende dybde blev i den grad udnyttet. En af de forestillingerne der gør at jeg som flittig teatergænger i den grad elsker at komme på nationalscenen. Tak for en god oplevelse.

 3. Jep Loft

  Kære Heidi. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har set en Forestilling, hvor publikum blev siddende, mens de klappede.

  1. Ulla Forfatter

   Til Jep Loft: Når folk går i teatret, kan det være en hel speciel oplevelse: det levende møde mellem skuespilleren og publikummeren. Derfor rejser de sig op bagefter i taknemlighed over skuespillerens indsats. Det er da meget sympatisk. Og Cyrano var en fantastisk præstation af Oluf Johannessen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.