Kulturkupeen

Fisherman’s Friends

∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Tom Harpøth

Alle de bedste værdier i livet findes i Port Isaac, Cornwall. Så er det sagt. Det kan filmen om Fisherman’s Friends bevidne. Instruktøren Chris Foggin har skabt en rørende film om opdagelsen af sanggruppen Fisherman’s Friends og deres vej til berømmelse. Imod alle odds kom mandskoret af hærdebrede, varmhjertede og musikalske fiskere til at blive en succes i hele Storbritannien, og de gav deres sømandsviser liv og autenticitet på stadioner, festivaler og cd-spillere.

Foto © Scanbox

Filmen er en feel-good musik-dramafilm, baseret på en sand historie. Oven i sanggruppens historie er der så lagt en rørende kærlighedshistorie, hvor musikproduceren Danny kommer til Port Isaac med sine overklasse-drukvenner fra London. De bliver ikke vel modtaget af de lokale fiskere, som dog ender med at redde deres liv, da de berusede storbydrenge bliver fanget af tidevandet på Cornwalls nordkyst. Danny opdager storbylivets falskhed og kommer til at værdsætte og forelske sig i landsbyens smukkeste, klogeste og kærligste kvinde.

Foto © Scanbox

Livet er på havet, hvor man skal stole 100 % på sine kolleger, eller på pubben, hvor man skal more sig 100 % med sine venner. Og så synger vi en sea shanty eller ti. Men pubben kan ikke klare sig blot med fiskernes bidrag. Så der kommer også økonomiske trakasserier ind over filmen. Hvem skal redde pubben fra at lukke? Og hvor kan man mødes for at synge?

Foto © Scanbox

Det bliver således en kulørt og sentimental historie som går lige i hjertet og tårekanalerne. Vi er ikke i tvivl om, at vi går ind for de lokale med loyalitet, tradition og kammeratskab som bærende værdier. Storbyen London er fuld af opblæste fupmagere, som ikke er til at stole på. De vil kun gøre noget for penge. Der tegnes således et urealistisk billede af modsætningen mellem land og by. Og persontegningen bliver følgelig karikeret og endimensional.

Foto © Scanbox

Filmen indeholder meget skøn musik, både nyindspillet og de originale Fisherman’s Friends, og mange flotte billeder fra Cornwall, både af mennesker og natur. Se den og bliv grebet og glad.
Trailer © Scanbox

Titel: Fisherman’s Friends
Instruktion: Chris Foggin
Varighed: 1 time 52 min.
Censur: Frarådes under 7 år
Premiere: 15.08.2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.