Kulturkupeen

Ganløse Revyen 2017.

∗ ∗ ∗ ∗

Set, spist og anmeldt af Ulla Strømberg.

Man mødes i den store have – før middagen. Derpå serveres en 2½ retters menu – velsmagende hele vejen igennem med laksemousse og helstegt kalvemørbrad efterfulgt af kaffe med kransekage, og så begynder musikken. Næppe er tonerne slået an, før publikum stemmer taktfast i med klap: nu vil vi i gang.   På scenen er der tryk på fra andet nr.  Der åbnes stille (god idé), men så går det derud for de tre dygtige revyfolk: Veteranen Liselotte Krogager, Randi Winther og Carsten Svendsen. De er forskellige, og det er godt, så instruktøren Jan Hertz har kunnet orkestrere.  Teksterne er på bedste revyvis skrevet af adskillige personer, og flere er bestilt af instruktøren.  Det er en fin idé, når emnerne kredser omkring vores teknikficerede verden med apps etc.

Ganløserevyen, 2017. Pressebillede.

I det hele taget er det en meget venlig, fredsommelig og bred revy. Ikke gammeldags, heller ikke sofistikeret, men nok beregnet på Ganløse, Egedal og omegn.

Men jeg gider ikke se flere rollatorer på scenen, det har Cirkusrevyen slidt op, Stop med det, ligeså ikke flere kvinder i overgangsalderen eller rockere med paryk på. Folk kender til problemerne. Men når man går til revy med middag først, er det den gode og sjove underholdning, som skal trække. Derfor er de forskellige sketches om folkekirke, licens og den lille oversete kvindelige terrorist velkomne som billeder på vor tid, og alle er afleveret flot af de tre skuespillere, veliscenesat og med et svingende, dynamisk akkompagnement.  Et par ekstra, stille sekunder var måske på sin plads, men ikke underligt, at tempoet skrues op, når de nu kan gøre det.

Og en vittighed på falderebet: Hvorfor foretrækker Trump at gå i Netto? Fordi han er træt af Fakta.

Tak for mad og revy. Der spilles hele sommeren i Ganløse, nord vest for København. ( ps – igennem hele året har Ganløse Kro i øvrigt adskillige underholdningstilbud med musik og lign.)

Flot klaret. Revyen 2017 er tegn på energi og udholdenhed på Ganløse Kro. Det bør belønnes med fulde huse og mætte gæster.

www.ganlosekro.dk  Hele sommeren minus et par uger i Juli.