Kulturkupeen

Gratis glæder 1. Fotoudstilling med Sydhavnen i farver.

 

 Anbefaling af Ulla Strømberg.

 

Gratis glæder 1.

Tag til Sydhavnen og gå en tur.

Fotoudstilling på metrohegn – Sydhavnen i Farver.

Det store metrohegn ved Sluseholmen. Pressefoto.

Man skal vist være både døv og skindød for ikke at have bemærket, at København er i udvikling, eller i nogens øjne: i nedvikling. Byen er i transformation for at give plads til nye borgere og businessfolk.

Men ét er, at byen vokser og spekulanter og andet godtfolk med overborgmesterens velsignelse får lov at boltre sig i mastodont bygge- og anlægsprojekter.

Noget andet er, at der også sker positive og spændende udviklingsprojekter, f. eks. der, hvor metrobyggeriet pludselig genopvækker tidligere oversete områder.

Man kan frygte, at det værste sker i Fiskerhavnen i Sydhavnen, hvor et grønt område tæt på den idylliske lille havn måske skal omdannes til endnu et boligområde og dermed udslette en charmerende tidslomme tæt på hovedstaden.

 

På den anden side af vejen ud mod Sjællandsbroen er et lille område, som uden ret megen fortid, er ved at blive optimeret.  I yderkanten af Sluseholm-området signalerer et stort, grønt metrohegn, at infrastrukturudviklerne er på overarbejde.

Tæt på Sluseholmen er det en ny byggeplads til en kommende metrostation: Sluseholmens station. På det grønne hegn kan i det næste halve år ses en sjov fotoudstilling.

3 x 21 meter er da noget! Det hele er skabt af gruppen Ladies Drawing Night Cph som består af 11 såkaldt kreative kvinder inden for bl.a. journalistisk og grafik.

Sydhavnen i farver, her rød. Foto: US.

Med inspiration fra Berlin har de skabt en flot væg, der har mindelser om mange af de store billedkunstnere, som har arbejdet med farvens psykologi, bl.a. Poul Gernes.  Kvinderne fik hver sin farve eller farvefilter, og så gik de ombord i det sydhavnskvarter, som forhåbentlig ikke forsvinder helt, men er i lidt for meget i focus hos Frank og Co.

Foto: US.

Kvinderne har fundet små sjove detaljer og vinkler fra lige netop Sydhavnskvarteret,som alle lovpriser og alligevel  er ved at forsvinde.

Siden er de uendelig mange fotos samlet til et flot, fascinerende sammenhængende billede bestående af uendelig mange små.

Sydhavnen i farver, her gul. Foto af foto: US.

Metoden er ikke ny, men ligger jo lige til sidebenet, når man f.eks. checker sin mobiltelefon, hvor alle billeder i mikroformat smelter sammen til et stort  motiv af livet.

Sydhavnen i farver.Foto af fotos: US.

Ved oveni at dyrke de pastelagtige farver bliver det hele meget spiseligt, men mister måske også lidt af virkelighedens farlighed.  Men flot og sjovt er det og burde være et wake up call til de politikere og entreprenører, som er ved at strømline hele hovedstaden i indre som ydre områder.

Så afsted med traveskoene på  og gå siden rundt på Sluseholmen og ned ad memory lane og mød Otto Brandenburgs vej og Lone Kellermanns vej, men glem ikke at krydse vejen og find Fiskerhavnen. Den fortjener opmærksomhed.

 Sydhavnen i farver: En billedfrise på 3 x 21 m med ca. 900 fotos fordelt på otte farver. Alle motiver stammer fra Sydhavnen i København, f.eks. fra Tippen, Valbyparken og Kineserbyen. 

Til og med juni, 2019.

 

www.m.dk