Kulturkupeen

Hey Lin. Streamet ungdomsforestilling fra Team Teatret.

 

Kommentar af Ulla Strømberg.

Hey Lin. Streamet ungdomsforestilling fra Teamteatret.

Flot initiativ med endnu en live streaming fra Hernings Team Teatret.  Den nye ungdomsforestilling spilles flere dage – også i skoletiden. Dermed kan forhåbentlig rigtig mange 15-18 årige stifte bekendtskab med dette ganske charmerende spil om at hitte ud af, hvem man er, når man stadig (kun) er teenager.

Hey Lin. Team Teatrets ungdomsforestilling. Live Streamet. Medv. Stig Reggelsen Skjold og Line Vejgaard Kjær. Tegning af Claus Seidel. 2021.

På en lille cirkusarena, der på skærmen hurtigt forsvinder i ens bevidsthed, snakker og gøgler de to skuespillere sig igennem 60 minutter på jagt efter et ståsted. For hvem er man? Hvem vil man gerne være? Og hvorfor skifter humøret med torpedofart?  Sådan er livet jo, ved vi gamle. Men  godt at man i dag taler om det, så de unge ikke alt for længe tror, at de både er syge og anderledes. Her ligger hele forestillingens mission. Håber sandelig, at det gik klart ind hos også det unge publikum. For hovedpointen i forestillingen er, at vi alle er noget særligt, og ingen bør udskammes.

Hey Lin. Team Teatrets ungdomsforestilling. Live Streamet. Medv. Stig Reggelsen Skjold og Line Vejgaard Kjær. Pressefoto. 2021.

Ganske vittigt er både Stig Reggelsen Skjold og Line Vejgaard Kjær pigen Lin. Hurtigt finder de ud af, at de begge er Lin, og så går det ellers meget godt med at være to i forvirringen med at blive voksen. Der ryges pot og joints, der drikkes og kastes op – men det hele sker i et fint tempo, og ikke mindst Stig Reggelsen Skjold har en helt naturlig tilgang til de skiftende situationer. Flot spillet, for han skal jo også illudere en pige på 18 år.

Hey Lin. Team Teatrets ungdomsforestilling. Live streamet. Medv. Stig Reggelsen Skjold. Tegning af Claus Seidel. 2021.

Pigen Lin er ikke blevet skånet for noget. Hendes bedste veninde dør i en trafikulykke, og på et tidspunkt får hun diagnosen bipolar. Men det er heldigvis blevet moderne og er ikke så stigmatiserende i dag. Men lidt for hurtigt derefter tonser de videre, som om intet var hændt.Sådan er livet altså ikke.

Instruktionen ved Petra Adlerberth-Wik må roses for den lette og uopstyltede tone, som hele historien afleveres i.

Derimod synes teksten indimellem som et vildfarent skib, der har forlæst sig på et søkort. Man kan godt høre, at dramatikeren Lin Melkane har siddet på skolebænken for at lære noget om dramatik. Mange af replikkerne flyder godt. Men hendes egen person i titlen står lidt i vejen, for så handler det hele jo om hende og vejen til at blive forfatter. Det er næppe så alment, at det kan bruges af de mange. For hvis dramatikeren ikke har mere på hjerte end at ryste op med sine egne (professionelle) problemer om fortællermodel etc., rammer historien næppe alle. Teksten kommer indimellem også til at stå i vejen for skuespilleren Line Vejgaard Kjær, der pludselig skal være pokkers klog og have tanker, der ”reflekteres” etc.

Hey Lin. Team Teatrets ungdomsforestilling. Live Streamet. Medv. Line Vejgaard Kjær. tegning af Claus Seidel.2021.

Det fremgår af dramatikerens cv, at teksten har været undervejs i flere år, men samlet set, takket være instruktør og skuespillerne, kommer skibet i land.

Forhåbentlig har Lin Melkane mere end sig selv på hjerte i de kommende år.

Takket være Coronaen og den nye trend med direkte streaming fra en scene er Team Teatret pludselig blevet nærværende over hele landet.   Godt gået og ikke til at kimse af.

NB Sidste live streaming er i morgen torsdag d.8.4. kl.13. Der skal købes ”billet” på Team Teatrets hjemmeside  www.teamteatret.dk  

Dramatiker: Lin Melkane

Instruktør: Petra Adlerberth-Wik

Medvirkende: Stig Reggelsen Skjold og Line Vejgaard Kjær

Scenografi: Lise Marie Birch

Lysdesign: Morten Dorvin

Lyddesign: Viktor Dahl

Streaming: PSAL

Filmfotograf: Nicklas Tägtström Møller

Producent: Team Teatret og Kolding Egnsteater

Foto: Asmus Kroman

www.teaterteatret.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *