Kulturkupeen

Københavns Kommune sælger palæ fra 1787!

Kommentar af Ulla Strømberg.

Endnu en kommunal skandale i København.

København Kommune sætter nu det gamle, smukke palæ på Vesterbrogade 59 til salg hos en international ejendomsmægler. Palæet, fra 1787, rummede i mange årtier Bymuseet, som var et fornøjeligt museum med en interessant model af København i forhaven.  Endnu inden Københavns Museum er genåbnet ved Stormgade slettes alle spor.

Som om der ikke har været diskussioner nok om Blackstones opkøb af beboelsesejendomme og en hel overflødig parkeringskælder under Dantes Plads, nedrivning af Slagtergårdene på Vesterbro, bebyggelse på Amagerfælled, der siden blot blev ombyttet med en kommende ødelæggelse af Fiskerhavnen i København SV. Eller skandalebyggeriet ved Østerport Station, hvor omgivelserne på alle sider er fredede bygninger, som nu skal have et monster, der ligner et strandet krydstogtskib, som nabo. Københavns Kommune sad alle borgerindvendinger overhørig. Kommunen er tilsyneladende til stadighed fuldstændig enerådende på skatteydernes regning.

Holder det aldrig op? Hvilke politikere og embedsfolk i kommunen bestemmer over vor hovedstad? Er det grådige og historieløse mennesker? Eller blot tankeløse tilflyttere uden sans for hovedstadens iboende sjæl?

Vi lever i en tid, hvor der sker så mange forandringer, og hvor stat og kommuner gang på gang opfører sig økonomisk tankeløst på befolkningens vegne. Og ovenikøbet med socialdemokrater ved roret. På landsplan kan remses op: Lufthavnen, Postvæsenet, Telefonvæsenet, energi etc. alt er blevet kapitaliseret, samtidig med at flere (udenlandske) købere såmænd har videresolgt, hvis de kunne kapitalisere yderligere.

I udbudsmaterialet til salget af Vesterbrogade 59 understreges det, at selv om huset og området indtil videre har været stemplet 02, og derfor forbeholdt kultur og sociale institutioner, vil det snarest blive ændret til S2, så der kan komme liberalt erhverv, hotel, restauranter, butikker etc. skriver kommunen selv.

Skal borgerne finde sig i at Københavns Kommune sælger ud af arvegodset og ændrer hele byen til et udenlandskejet etablissement?

 

11 tanker om “Københavns Kommune sælger palæ fra 1787!

 1. Birgit Boelskov

  Det gør mig så ondt. Jeg havde godt længe tænkt: hvad mon der skal ske med det.
  I andre lande rundt omkring os værner man om byernes kulturarv.
  Men vi lærer ikke af Odenses krampetrækninger for at gøre godt igen, hvad man i sin tid ødelagde.

 2. Sune Wedam

  Uhyrligt og en skændsel.
  Det er besynderligt hvor tankeforladte de i dette tilfælde valgte politikere, lykkes at glamme alt andet end økonomien.. Vi bliver nødt til gøre op med den kultur at alt skal kunne gøre og alt skal død og pine gøres op i penge. Endda på ultra kort bane.. Ingen tænker mere end knap 4 år frem ( valgperioder.. ? ) en bygning der er flere hundrede år gammel og repræsenterer oceaner af kultur historie – intet mindre end småligt, tarveligt og ja på et plan egoistisk tænkt at de politikere der har truffet denne beslutning.

  DET MÅ KUNNE ÆNDRES !!!

 3. Lilian Noval

  Stor tak for din kommentar, jeg håber det kan stoppes, der er snart ingen grænse for hvad man sælger til udenlandske investorer af vores værdier ?

 4. Jan Lundorff Rasmussen

  Det skal selvfølgelig laves om til et Søren Kierkegaard Museum, for almindelige mennesker, videnskabelige studier og national og international turisme.
  Der kan næppe tænkes bedre formål!?

  1. Ida

   Ja da det fortjener vi i landet og Søren et museum. Og bestemt enig om vi skal værne om vores kulturarv og gamle unikke perler af bygninger. Og bevare tidslommen og sjælen
   Omkring dem, pladsen og området:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.