Kulturkupeen

opera2go – en kommentar

Kommentar af Ulla Strømberg.

Opera2Go Store Scene, Operaen ( d.10.1.2017) kommentar af Ulla Strømberg

Operaen har lånt et godt koncept fra Balletten på Det Kongelige Teater: en introduktion til et kommende sceneværk. Sådan har balletten gjort flere gange, og man har for få penge fået en begavet og munter introduktion til en kommende forestilling.

Men når Operaen inviterer ind til ”La Boheme” som introduktion flere måneder efter premieren, er der noget ulogisk og forstilt over det hele. Og det er synd. For sangerne og dirigenten med kapellet gør deres bedste, men vi tror jo ikke på så meget af det. For det hele ligger jo fast. Forestillingen kører allerede.

Sangerne ved, hvad de skal og kan ikke ændre meget i rolleopfattelsen og slet ikke, når operaens instruktør (Linton) ikke er til stede, så bliver det endnu mindre plausibelt. Dertil kommer en forestillingsleder, som standser arbejdet et par gange. Er det en gimmick, eller er det et hint til, at musikerne hele tiden skal have pause? Det virker igen forstilt, og børn kan man ikke sige publikum var, gennemsnitsalderen var i den pæne ende af 60 plus.

Pokkers også, for jeg ville gerne have hørt mere om Puccinis musik og dirigentens arbejde med at lægge musikken så tilpas tilrette, at alt går op i en højere enhed. Og sangerne var søde og legede med og gav, hvad den kunne trække. Dirigenten forsøgte ihærdigt at hælde begavet viden på os. Tak for det.

Men om igen. Tænk konceptet efter Balletafdelingens – så det er så tæt på en prøve eller en introduktion (før premieren) – og tal aldrig ned til publikum.

Puccinis La Boheme. 4.akt. pressebillede.

Puccinis La Boheme. 4.akt. pressebillede.

 

Opera2go gentages i aften d.11.1. på Operaen – og på Gamle Scene er der Ballet2go.

Gert Henning Jensen – Rodolfo,  Yana Klein – Mimi,  Palle Knudsen – Marcello,  Sofie Elkjær Jensen – Musetta, Leif Jone Ølberg – Schaunard, Henning von Schulman – Colline. Det Kongelige Kapel Instruktørass.: Line Kromann Dirigent: Robert Houssart

www.kglteater.dk