Kulturkupeen

Ganløserevyen 2019.

∗ ∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

Ganløserevyen 2019.

Superfin sommeraften på Ganløse Kro.

Først kommer maden, siden følger underholdningen. Det er et vidunderligt koncept, som mange af sommerrevyerne praktiserer: Middag med måske tre retter, der slår stemningen an til den efterfølgende revy.

Ganløserevyen. 2019.
Plakat, gruppefotos og portrætter: Michael Kjær

Årets Ganløserevy er nu så god og underholdende, at den er et besøg værd i sig selv, mens den treretters menu, der søndag aften lød på: Laks, oksefilet og en lækker chokoladekage – selvfølgelig ikke er at foragte.

Med den garvede revyrotte Liselotte Krogager som både instruktør og skuespiller er tonen god og skaber rammen om en klassisk revyaften. Dvs. hints til fælles oplevelser fra det forgangne år eller mere arketypiske irritationsmomenter.  Hele vejen igennem fungerer trekløveret optimalt: Liselotte Krogager, Martin Knudsen og Kim Hammelsvang flot suppleret af kapelmester Christian Berg og musikeren Josef Aarskov.

Ganløserevyen 2019. Foto: Niels-Steen Andersen.

Med en håndfuld forfatterleverancer kommer revyen hele vejen rundt om årets gang i lille Danmark. Selvfølgelig er kedelige Britta Nielsen portrætteret af Liselotte Krogager – mens Martin Knudsen er dyrepasser for pandaerne.  Ghita Nørby-historien får en fin ekstradrejning, hvor Kim Hammelsvang med Ghita-intonationer overfuser en lille kassedame, spillet helt monotont af Martin Knudsen.  Hele Danmarks Ghita har tekst af Rasmus Søndergaard og Kasper Le Fevre. Flot, men også lidt ondskabsfuldt revynummer.

Ganløserevyen 2019. Foto: Niels-Steen Andersen.

Samme skuespillere klarer også en fin og ganske speciel ”Greta Trylberg”-sketch af Lukas Birch: om at være klimatosse og have lange fletninger og et meget alvorligt look.  Sjovt spillet af de to herrer i Lucas Birch’s tekst.

En anden parodi, hvor alle kan være med, er sammenkoblingen af Barbies 60 års fødselsdag og Lieselotte Kroagager, der har samme alder, men nok ikke et plastic-barbielook.  Fiks tekst af Sune Gylling Æbelø.  Og selv om hun stadig er ung og sprælsk, er Liselotte Kroager eminent til, med en dyb og sitrende ”Sitter”-stemme, at spille ældre damer i blomstrede kjoler.

En overraskelse er pianisten, Christian Berg, der griber mikrofonen og synger overbevisende om at være ham, der ingen ingen meninger har – altså pianisten.

Kostumerne understøtter det utal af figurer, som kommer til syne i rask tempo, og scenen er enkel med glinsende vægge og små lys, der kan skifte farve.  Super professionelt hele vejen igennem. Til premieren stod publikum op og klappede takstfast af også de mange ildsjæle, som er nødvendige for at få showet til at køre.  En sommerrevy kræver mange menneskers indsats – og tak til alle.

Ganløserevyen 2019.
Plakat, gruppefotos og portrætter: Michael Kjær

Den danske sommerrevy er en hel speciel foreteelse – og selv om det vist har været svært i år med teksterne, da folketingsvalget havnede lige midt i sæsonen, har de klaret skærene. Og det er i hvert fald ikke revyernes skyld, at vort politiske system for tiden er så kedeligt, at det nærmest er umuligt at være sjov på en politikers bekostning.

Sommerrevy med middag først er enhver doven husmoders drøm. Derfor: Udnyt muligheden!

 

Medvirkende: Liselotte Krogager, Martin Knudsen, Kim Hammelsvang
Kapelmester: Christian Berg
Musiker: Josef Aarskov
Instruktør: Liselotte Krogager
Konsulent: Jan Hertz
Scenografi: Team Thompson
Koreografi: Elise Ruusunen

Foto: Niels-Steen Andersen.
Plakat, gruppefotos og portrætter: Michael Kjær

Spilleperiode:
16. juni – 30. august

Ganløse Kro

Bygaden 3 i Ganløse, 3660 Stenløse

www.revydanmark.dk

www.ganlosekro.dk/ganlose-revyen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *