Kulturkupeen

Det Lille Bageri.

∗∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

We make our bakerie as best friends. Something to remind them of home. Citat fra Eliza Schroedders  nyeste film Det Lille Bageri.  En feel good film, som giver en lyst til at tage første mulige fly til London og besøge Notting Hill, hvor filmen foregår.

Foto: Another World Entertainment

Den 19 årige Clarissa (Shannon Tarbet) mister pludselig sin mor Sarah ved en trafikulykke. Det sker den dag Sarah(Candice Brown) skulle have overtaget nøglerne til en butik i Notting Hill, hvor hun ville åbne et lille bageri. Clarissa opsøger sin mors bedste ven, Isabella(Shelley Conn) og sin mormor Mimi(Celia Imrie), som hun pga. nogle familiestridigheder ikke har set længe. Clarissa ønsker, for at ære mindet om sin mor, at de tre kvinder som betød mest for Sarah, i fællesskab, skal åbne den forretning, som hendes mor aldrig nåede at se. Det viser sig snart, at når man hverken er bager eller har forstand på forretningsdrift, kan det være lidt af en udfordring.

Som filmen skrider frem bliver vi klogere på karaktererne. Mimi, der bor i et charmerende engelsk rækkehus, hvor Clarrissa efter Sahras død flytter ind, er tidligere  trapez-kunstner og cirkusprinsesse,. En no-nonsens effektiv type, der er lynhurtig i replikken, godt spillet af Cilia Emrie. Clarissa danser ballet og drømmer om, at blive en af de få, der kommer igennem nåleøjet og får mulighed for at gøre en karriere indenfor den verden. Isabella, som oprindelig skulle have drevet bageriet med Sahra, er arbejdsom og føler et stort ansvar for at bageriet bliver helt i Sahras ånd. Der er fire tjekkede bagere i nærområdet, så konkurrencen er hård.

Foto: Another World Entertainment

Ind fra sidelinjen kommer to mænd. En flot ung Michelin-kok, som måske har haft et forhold til Sarah og en ældre lidt skør Georg Gearløs type af en opfinder. Begge får en betydning for historiens fremdrift, men er egentlig lidt malplaceret i dette kvindelige univers.

Celia Imrie er glimrende som den kontante Mimi. Imrie er en erfaren skuespiller, der har været med i over 170 film og tv-serier. F.eks. Bridget Jones Baby, The Second Best Exotic Marigold Hotel og Mamma Mia. Here we go again for bare at nævne nogle få publikumsbaskere. Hun får en til at tænke på Maggie Smith og Judy Dench. De tre skuespillere har også spillet sammen flere gange.

Foto: Another World Entertainment

Det Lille Bageri er en sød og charmerende feel good film, som vil appellere mest til kvinder.

Så  tag bare din mor, datter eller veninde med i biffen. I kunne jo altid besøge et konditori i nærheden bagefter.

Instruktør: Eliza Schroeder




Trailer: Another World Entertainment

Premiere: 8. juli 2021

Censur: Tilladt for alle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *