Kulturkupeen

Flummerne

∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Flummerne er en amerikansk/canadisk/kinesisk tegnefilm, om en tidsrejse fra 1835 til nutidens Shanghai.

Vi befinder os på Flummerøen i 1835. Det er tid til Flummernes årlige store blomsterfestival. I år har festivalen 100 års jubilæum. Flummerne Op og Ed er nogle donut-formede evntyrlystne små pelsede dyr, der med stor hast kan rulle lynhurtigt, når der er behov for det.

Plakat: Scanbox Entertainment

Ved et uheld støder de på en magisk blomst, der sender dem på en tidsrejse til nutiden, og pludselig befinder de sig midt i Shanghai. Her oplever de for første gang det moderne samfund med  skyskrabere, biler, trafik, fastfood, forjagede mennesker mv. Ved et tilfælde kommer de til at besøge et museum, hvor de ser sig selv som en uddød dyreart. Spørgsmålet er, om de kan redde sig selv og måske ændre historiens gang således, at de kan sikre flummernes overlevelse.

Foto: Scanbox Entertainment

I filmen kommer vi gennem forskellige tidsaldre, hvor vi møder berømtheder som Charles Darwin og Ernest Shackleton. Vi hører om fortidens pest, sult, vira mv. Møder en Kyklop(en kæmpe med kun et øje, der sidder midt i panden) fra den græske mytologi. Rejser en tur til Grønland og besøger senere den kinesiske mur. Med andre ord, vi kommer vidt omkring.

Fantasi og action er kernen i Flummerne, men filmen fungerer ikke. Den er simpelt hen for forvirrende og  gakket. Ideen er god med to søskendes rejse på eventyr gennem tiden. Visuelt og teknisk fejler filmen heller ikke noget, men de 84 minutter filmen varer føles langtrukken. Man tænker i sit stille sind, hvornår er dette bombardement af kaotiske og usammenhængende indtryk er overstået.

Foto: Scanbox Entertainment

De danske stemmer Lise Baastrup Nielsen og Malte Mildner Find, som lægger stemmer til Op og Ed er imidlertid glimrende. Alligevel kan det desværre ikke blive til mere end tre stjerner herfra

Instruktører: David Silverman og Raymon S. Persi




Trailer: Scanbox Entertainment

Længde 84 minutter

Censur: Tilladt for alle

Distribution: Scanbox Entertainment

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *