Menu Luk

Down Under. Tasmanien 2 (3)

Wine Glass Bay

Nationalparker: Freycinet og Cradle Mountain – Lake St. Clair National Park.

Tasmaniens særkende er øens mange smukke nationalparker. Øen er en fest for alle, der kan lide at vandre, om det så er flere dage i træk eller bare en halv time. Vandrestierne er godt afmærkede, og der er ruter for hardcore vandringsmænd og kvinder, og for folk som af den ene eller den anden grund er mere magelige anlagte. Freycinet er en af disse nationalparker. Den ligger ca. to en halv times kørsel fra Hobart.  Parken, der ligger ud til til kysten har et rigt dyreliv, hvor man finder forskellige pungdyr som wallabies(små kænguruer), krybdyr, slanger og et rigt fugleliv herunder søfugle og ørne. I havet omkring Freycinet ses jævnligt hvaler især i vinterhalvåret.

Wine Glass Bay skilt

Foto: Eva Zierau

Toppen af poppen i dette område er den berømte Wine Glass Bay, der ligger i den østlige del af Tasmanien. En uendelig smuk bugt med en kridhvid øde strand, der kan ses fra toppen af en af parkens smukke klippeformationer. Det er en hård tur derop, ca. 3 kvarter op ad bakke ad stejle høje trin skåret ud i klippen, men det er besværet værd, når man kommer op på toppen og ser ud over bugten, bjergene og den krid hvide strand. Er man til østers eller hummer, kan man i flere byer langs kysten, lige stoppe op og få dem til en rimelig pris. Der gjorde vi i den lille by Swansea efter at have besøgt Wine Glass Bay.

Wineglass Bay kyst

Foto: Eva Zierau

Ikke noget med stofservietter og lys på bordet. Bare en tallerken langet over disken, og så sad man udenfor og spiste. Frisk og lækkert.

Wineglass Bay smukt kig

Foto: Eva Zierau

Et andet flot sted er Cradle Mountain – Lake St. Clair National Park, som befinder sig på Unescos World Heritage List. Parken ligger nogenlunde midt på øen, ca. to en halv times kørsel fra Hobart. Når man kører ind i parkområdet kommer man til et stort informationscenter med en virkelig fin service. Her kan man købe en billet, der gælder alle Tasmaniens nationalparker.

Cradle Mountain

Foto: Eva Zierau

Området har i over 1000 år været beboet af Tasmamian Aboriginals . I dag er det en smuk nationalpark med dybe søer, bjerge, kløfter, vandfald, et rigt dyreliv og et hav af flotte gåture bl.a. gennem en gammel regnskov. Man kan gå ture lige fra en 65 km tur fra Cradle Mountain i nord til Lake St. Clair i syd, til en lille rundtur med udgangspunkt i Informationscentret på 15 minutter. Så der er frit slag. Der er overnatnings muligheder i parken, hvis man gerne vil udforske stedet nærmere. Vejret kan skifte pludseligt, så hav altid en regnjakke med i rygsækken selv om sommeren.

Tasmanerne elsker deres nationalparker. Og med god grund. De bliver passet og plejet af lokale rangers, så alt forbliver så oprindeligt som muligt.

Cradle Mountain skilt

Foto: Eva Zierau

De er stolte af deres parker og fortæller begejstret om deres arbejdsplads. Man finder intet skrald på stierne eller i naturen omkring dem, selv om parkerne har masser af besøgende. Folk er gode til at rydde op efter sig.

Cradle Mountain vandfald

Foto: Eva Zierau

Er man til fluefiskeri, skulle Tasmanien efter sigende være et af verdens bedste steder, hvor man kan dyrke den interesse. Så ved vi det.