Menu Luk

 

Visuelt smukt intenst drama

∗∗∗∗∗

 

Eva Zierau

 

Paul (Daniel Auteuil) og Lucie(Kristin Scott Thomas) er begge omkring 60 år og befinder sig økonomisk og socialt på samfundets top. Han er en velrenommeret professor i neurokirurg og arbejder på et hospital. Hun går hjemme og tager sig af Paul og familien herunder sin psykisk syge søster, barnebarnet på to år og endelig sit pragtfulde hus, der ligger smukt ude i skoven. Lucie er familiens centrum. ”Du forstår at gøre dine gæster glade” siger en gammel ven til en af familiens mange frokoster. Paul og Lucie har kendt hinanden siden de var helt unge. Umiddelbart virker ægteskabet harmonisk. Det perfekte liv står imidlertid for fald, da Paul ved et tilfælde lærer den gådefulde Lou at kende. Hun stalker ham og sender ham den ene buket røde roser efter den anden. Langsomt lykkes det hende ved hjælp et net af løgne at få ham til at falde for sig. Omkostningerne er store og pludselig befinder Paul sig i et farligt spil, som han har svært ved at trække sig ud af.

pressebillede
Presse foto: Miracle Film

 

Før Vinterkulden er instruktøren Philippe Claudels opfølgning af hans succes Jeg har elsket dig så længe (2008), hvor Scott Thomas spiller en midaldrende kvinde, der efter 15 år i fængsel skal vænne sig til den virkelige verden. Den 64 årige Auteuil er en af fransk films største navne og har i over 40 år medvirket i en række af de mest kendte franske film lige fra Kilden i Provence og Manon og Kilden begge fra 1986 til Brøndgraverens datter (2011). Det er en fornøjelse at se Scott Thomas og Auteuil spille overfor hinanden. Der er noget ægte og lidet glamourøst over dem. Et ægtepar, hvor tiden har tæret på kærligheden.” Vi har været gift i evigheder. Hvis jeg lægger alle vores øjeblikke sammen, hvad giver det så? Du har altid travlt. Hvad med mig. Jeg har meget lange dage fulde af tomhed” siger Lucie til Paul.

 

Før Vinterkulden er et intenst drama, som har træk fra thrilleren. Visuelt er der mange smukke naturbilleder, samt en farvepalet, der ofte bevæger sig over i røde og grønne nuancer.

 

Kan varmt anbefales.

 

Premiere 30. oktober 2014

Instruktør: Philippe Claudel∗