Menu Luk

Life

Set af Eva Zierau.

Tynd science fiction thriller.

Det er uhyre sjældent, at jeg forlader en pressevisning med en følelse af  ligegyldighed. Sådan havde jeg det desværre efter at have set Daniel Espinosas nye science fiction thriller Life.

Foto: UIP

Filmen foregår i nær fremtid. Vi følger et hold videnskabsmænd/kvinder, der befinder sig ude i rummet på en international rumstation. Deres arbejde er at finde liv og fremmede livsformer på nærliggende planeter i vores solsystem. Det lykkes rent faktisk, men hvad der i første øjeblik betragtes som en enestående opdagelse, udvikler sig til et mareridt, da det går op for dem, at livsformen i skikkelse af en blæksprutteagtig skabning med uendelige kræfter, er årsagen til udslettelsen af alt liv på Mars. Nu gælder det for alt i verden om at bekæmpe udyret ikke blot på rumstationen, men især forhindre det i at nå jorden.

Foto: UIP

Filmen er visuelt flot ingen tvivl om det. Den minder om film som Alien(1979), Gravity(2013) og Inter Stella(2014) Life er imidlertid indholdsmæssigt for far out. Grundlæggende handler den om fire astronauter, der en efter en bliver slået ihjel af et monster som vokser sig større og større for hver scene, det er med i filmen.

Filmen er forudsigelig. Man befinder sig i alarmberedskab i halvanden time i træk og venter kun på, at astronauterne en efter en skal dø en pinefuld død, hvilket de så også gør. Volden er udpenslende. Intet er overladt til fantasien.

Foto: UIP

Espinosas siger om sin film: Ideen med Life var at lave en skræmmende thriller, der føles som om det kunne være overskriften på nutidens aviser. I morgen. Det ville også ske, hvis vi befandt os i den virkelige verden. Men det gør vi ikke, og filmens skræmmebilleder virker urealistiske og søgte.

Skuespillerne Jake Gyllenhaal, Rebeccca Feguson og Ryan Reynolds som respektive David, Miranda og Roy gør deres arbejde udmærket, når man tager manuskriptet og dets manglende mulighed for karakterudvikling i betragtning.

Der er sikkert en del unge, der vil synes, at Life en sej film. Tempoet er højt og stilen kitchet. Det kan imidlertid ikke veje op for den tynde historie. En historie, der vil for meget og kan for lidt. Det kan selv ikke en flot computerteknik opveje for.

Instruktør: Daniel Espinosa

Trailer: UIP

Premiere: 23. marts 2017