Kulturkupeen

Mødregruppen

∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Vi befinder os i selskab med de unge, smukke og rige i en luksus lejlighed i Hongkong. Her bor den nybagte mor Line(Danica Curcic) med sin mand Bjørn(Anders W. Berthelsen) og deres filippinske nanny.

Vi ser Line gøre sig klar til en stor velgørenheds fest. Barnepigen tager sig af babyen Christian. Man har ikke på fornemmelsen at Line går specielt meget op i moderrollen. Bevares, hun er glad for sit barn, men finder det praktisk, at der er nogen der tager sig af alt det sure, som søvnløse nætter, flaske, gylp og bleskift. Som hun står der i sin smukke nedringede blå kjole på vej ud ad døren, ligner Line ikke blot en million, men også Julia Roberts som ung. Da hun forlader festen tidligere end planlagt, kommer hun hjem til Bjørn og barnepigen, der har sex.

Line tøver ikke et øjeblik. Hun ringer efter en taxa, pakker sin kuffert og tager med kufferten i den ene hånd og Christian på armen til Hongkongs Lufthavn. Destination København.

Derfra tager hun en taxa til Korinth. Ikke byen i Grækenland, men på Fyn, hvor hun er vokset op. Hendes farfar ejede en stor porcelænsfabrik i byen. Den blev solgt hvilket afstedkom arvestridigheder i familien. Det bliver en rejse til de rødder, hun ellers har ønsket at glemme, hendes bitre kusine, der stadig bærer nag samt en sprudlende mødregruppe, som udviser en helt særlig form for kreativitet, da Bjørn truer med at tage sønnen fra hende.

Mødregruppen er en komedie, der starter klicheagtigt. Men filmen vinder efterhånden, som den skrider frem. De forskellige personer i den umage mødregruppe, er godt bekendtskab. Man får lyst til at deltage i deres møder, hvor hjerterne et varme og tonen bramfri. En af medlemmerne er Mons(Martin Buch), som vi bl.a. kender fra Rytteriet og en stribe af film, her senest Julemandens Datter. Han skaber med sin humor en særlig dynamik i gruppen, som ellers består af kvinder. Anders W. Berthelsen, som Bjørn spiller skurkerollen. Det gør han fint. Der er ingen tvivl, om hvor vores sympati ligger. Ikke hos ham.

Hans ven advokaten er imidlertid for karikeret. En primitiv, usympatisk pengepuger. Danica Curcic er glimrende som forsmåede Line. Hun er bange for at miste sin søn, men der er, trods stiletterne, smykkerne og designertøjet, noget urkvinde over hende. Hun har et meget udtryksfuldt ansigt, som siger mere end ord.

Bag filmen står Charlotte Sacs Bostrup som bl.a. har stået bag Anja og Victor filmene, Kartellet(2014) og Karlas kabale(2007).

Mødregruppen kan ses af både mænd og kvinder, men vil nok især falde i sidstnævntes smag. Så ring til veninden og foreslå en tur i biffen.

God fornøjelse.

Instruktør: Charlotte Sacs Bostrup

Fotos og trailer: Nordisk Film og ZENTROPA

Premiere 7. februar 2019