Kulturkupeen

Spider-man: Far from home

∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Enten er man til dem, eller også er man ikke. Superheltefilmene. For mit eget vedkommende må jeg indrømme, at det måske ikke lige er min favoritgenre, men jeg kan godt forstå, at de har en enorm gennemslagskraft. Teknisk og visuelt er de vildt imponerende. Ja man tror dårligt sine egne øjne, når man sidder der i biografsædet i over to timer.

Foto: Sony Pictures

I december 2018 havde Spider-man into the spider-verse  premiere. I april i år ramte Avengers: Endgame’s biograferne, og i denne uge kan vi så se endnu en ny superheltefilm, Spider-Man: Far from home, for bare at nævne nogle få af alle de superheltefilm, der kommer i en lind strøm fra det solbeskinnede Hollywood. Og det er rigtig god forretning. Avengers: Endgame indtjente i forbindelse med dens premiere omkring 2,5 milliarder dollar på verdensplan.

Foto: Sony Pictures

Spider-Man: Far from home begynder hvor Avengers: Endgame sluttede. Verden har mistet Iron Man, så der er brug for en ny superhelt. Spider-man alias Peter Parker(Tom Holland) skal med sin High School på en dannelsesrejse til Europa. Parker glæder sig til en sjov ferie med vennerne, herunder ikke mindst med pigen MJ (Zendaya Coleman), som han er lun på. Men snart bliver han nødt til at droppe det sorgløse ungdomsliv på studieturen for at påtage sig sine superhelte forpligtigelser for at redde ikke blot vennerne men hele verden.

Foto: Sony Pictures

Vi kommer vidt omkring i storbyer som Venedig, Prag, Berlin og London. Og så flyver vi også lige over Hollands farvestrålende tulipanmarker. Det er flot og godt udtænkt med besøg i de europæiske hovedstæder, som de fleste kan relatere til, også selv om man ikke har besøgt dem. Jeg sad og ventede på, at de unge også lige ville slå et smut forbi Skandinavien, men forgæves. Det kunne ellers have været sjovt.

Vi finder typisk ikke den gribende historie med karakterudvikling i superheltefilm. Hovedvægten ligger på action herunder et væld af eksplosioner og voldsomme kampe mellem de onde og de gode. Det gælder også Spider-man: Far from home, som ud fra den præmis er imponerende flot.

Foto: Sony Pictures

Midt i alle de actionfyldte scener, kommer nogle sjove og skæve bemærkninger fra de unge, hvilket tager brodden af det hæsblæsende og i øvrigt noget forvirrende univers.

Bag filmen står Jon Watts, som også har instrueret Spider-Man: Homecoming(2017), der også havde Tom Holland i hovedrollen.

Er man til superhelte, monstre og action pakket ind i en imponerende og avanceret computerteknik, skal man endelig gå ind og se filmen.

Instruktør: Jon Watts




Premiere : 2. juli 2019

Censur:Tilladt for børn over 11 år.

Fotos og trailer: Sony Pictures og SF Studios Danmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *