Kulturkupeen

Ellevilde Ella

∗∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Vi befinder os i en lille by i Norge. Her bor Ella og hendes bedste ven Mikkel. De leger altid sammen. Ella foreslår, at de skal lave cirkus, som de skal optræde med for byens indbyggere. Den er Mikkel helt med på, og snart har de fået både byens voksne og børn med på projektet. Alt er ren idyl indtil en fremmed dukker op. Det er den streetsmarte Malthe, som er flyttet til byen og skal bo hos sin tante og onkel, mens han forældre er i udlandet.

Foto:Scanbox Entertainment

Malthe har boet i Australien, London og Amerika. Han opfører sig som en verdensmand og har alverdens smart elektronisk legetøj og så lige to flotte cykler. Den ene lavet af kulfiber med 60 gear. Mikkel er meget imponeret. Snart bliver Mikkel og Malthe gode venner og Ella jaloux over Malthe er i færd med at stjæle hendes bedste ven. Hun kræver, at Mikkel må foretage et valg mellem Malthe og hende. Det er ikke nemt og Mikkel løber hjemmefra. Ella og Malthe beslutter sig for sammen at lede efter Mikkel, men hvordan skal de ved siden af al balladen nå at få trænet til cirkusforestillingen samme aften?

Foto:Scanbox Entertainment

Ellevilde Ella er en norsk tegnefilm for de små. Den handler om venskaber, og hvad man skal gøre, hvis man bliver uvenner med ens bedste ven.

Vi kommer vidt omkring både ude i naturen med en fnysende tyr i hælene på vores små helte, men også i et stort Tivoli, hvor børn og voksne kaster sig over rutchebanen, spøgelsestoget og spejlkabinettet.

Filmen er lavet i flotte pangfarver. Tegningerne af byen og naturen er flotte. På lydsiden er der ud over det store stemningsskabende stryger orkester som diskret baggrundsmusik også kendte pophits, som man får lyst til at synge med på. Man bliver godt humør af den film.

Plakat: Scanbox Entertainment

Ellevilde Ella har noget på hjerte. Grundlæggende handler den om svigt i børnehøjde.

Filmen er tilladt for alle. En toårig vil ikke forstå ret meget. Mit personlige bud er, at børn fra 4 år vil synes om den. Den varer 75 minutter, så de små skal ikke koncentrere sig så længe. Det er ikke så tit, at der bliver lavet film for netop denne aldersgruppe.

Ellevilde Ella er ikke original og nyskabende, men et godt bud på en hyggeeftermiddag i biffen med familiens yngste i vinterferien.

Instruktører: Atle Solberg Blackseth og Frank Mosvold

Premiere: 30. januar 2010




Trailer:Scanbox Entertainment

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *