Kulturkupeen

Klovn The Final

∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Frank Hvam og Casper Christensen er ekvilibrister i pinligheder. Vi har ikke mange danske skuespillere, der mestrer kunsten at få tilhørerne til at krumme tæer så effektivt ,at man nærmest får krampe af det. Det at være pinlig, plat og befinde sig under bæltestedet er deres brand, og deres fans elsker det.

Foto: Per Arnesen

I deres nyeste film Klovn-The Final holder Frank en stor fest i anledning af sin 50 års fødselsdag. Mia optræder for ham til festen med en rørende sang. Han hører den bare ikke, da han netop i det øjeblik hun går på scenen bliver forstyrret af en gæst, som her og nu vil tale med ham om et investeringsprojekt i et legeland. Alle gæsterne er begejstrede for hendes kærlighedserklæring til ham. Da det går op for hende, at han ikke har været til stede under hendes optræden falder der brænde ned. Du ser mig ikke Frank, siger hun, og vil skilles..

Foto: Per Arnesen

I fødselsdagsgave får Frank af Casper en herretur til Island. Alt går som planlagt indtil der i lufthavnen sker en misforståelse, og de to venner ikke kommer afsted alligevel. De er ikke klar til at tage hjem, og flytter i stedet for ind hos genboen Lars Hjortshøj skråt overfor Frank og Mia. Han er ude at rejse og Frank og Mia har lovet at passe hans blomster imens.Her gemmer Frank og Casper sig samtidig med, at de overfor deres respektive familier lader som om, de befinder sig Island. Da Islands største vulkan kommer i udbrud og myndighederne lukker luftrummet i flere uger er de stuck, og Frank kan fra genboens villa med egne øjne se, at der nok er noget om snakken om, at Mia ville skilles.

Filmen handler om at rode sig ind i et spind af løgne, man ikke kan komme ud af. Der er et væld af underplots, der knyttes godt sammen til sidst. Det skorter ikke på fantasi i denne film. Grundlæggende er Frank og Casper nogle vanvittige og uheldige helte. Magen til tåber, skal man lede længe efter.

Foto: Per Arnesen

Casper siger om filmen i et interview i Berlingske Tidende d. 24. januar: Vi var 35 år, da vi begyndte at lave Klovn. Når vi løb rundt i bar røv, så det sgu meget skægt ud. Nu er der gået 15 år, og det er bare ikke så sjovt længere. Nu er det ydmygende, når vi smider tøjet. En vigtig erkendelse. Alting har sin tid også figurerne fra Klovn.

Vi kører i den samme rille hele filmen igen. Casper er pinlig, plat og vildt irriterende og Frank halter naivt efter ham. Antydningens kunst og underspillet humor er en by i Rusland i det univers.

Når det er sagt skal Klovn The Final,nok blive en lige så store publikumssucces, som de to tidligere film Klovn The Movie (2010) der solgte knap 850.000 billetter og Klovn Forever(2015) der solgte ca. 511.000 billetter. Flotte tal for danske film.

Der har været meget hype i medierne omkring den nye film her op til premieren.Ikke mindst fordi de to komikere påstår, at Klovn The Final er deres sidste optræden i det univers. De har arbejdet med de to figurer i 15 år, og nu må det være nok.

Enten er man til deres humor eller også er man ikke. Hører man til førstnævnte, så gå endelig ind og se filmen.

Instruktør:Mikkel Nørgaard

Trailer: Nordisk Film
 

Premiere: 30. januar 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.