Kulturkupeen

I still believe

∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Det var med blandende følelser, at jeg forlod biografen efter at have set I still believe. På den ene side er der tale om et stærkt sentimentalt, klichefyldt melodrama. På den anden side er det svært ikke at blive rørt.

Året er 1999. I første scene ser vi den unge Jeremy Camp (KJ Apa) med sin guitar under armen, vinke farvel til sin familie i Indiana for at køre til Californien, hvor han skal gå på et kristent college. Hans far er pensioneret præst, og et kristent livssyn har derfor spillet en stor rolle i hans opvækst.

Foto: Nordisk ilm

En aften er der koncert på universitetet med den succesrige kristne sanger Jean-Luc (Nathan Parsons Roswell). Han er forsanger i et berømt rockband og et af Jeremy´s store idoler. Jeremy drømmer om en dag at blive en sanger som ham. De to bliver venner, og det viser sig snart, at Jeremy også har evner som sanger og sangskriver. Snart står han på selvsamme scene, og synger egne sange.

På Universitetet møder han pigen Melissa (Brit Robertson). Det er kærlighed ved første blik, og deres forhold udvikler sig hurtigt.

Da Melissa får en alvorlig kræftsygdom, afholder Jeremy, som er blevet en populær sanger, en koncert på campus, hvor han beder alle de tilstedeværende bede for hendes helbredelse. Det ser ud til at hjælpe, for kort efter er sygdommen mirakuløst forsvundet, og de to gifter sig.Erwin

Hvad der så sker skal ikke afsløres, men som man sidder der biografmørket, har man en stærk fornemmelse af, hvor det bærer hen af.

Der har gennem tiderne været en del film om terminal sygdom. Det er selvsagt et meget dramatisk plot, og noget vi alle kan forholde os til. En af de ældre og mest kendte film er Love Story (1970) med Ryan O’Neal og Ali MacGraw. En film som i dag bliver betragtet, som et af de store kærlighedsdramaer i filmhistorien.

I still believe handler om troen på mirakler og det ubærlige pres en alvorlig diagnose afstedkommer. Hvad er meningen med sygdom og lidelse? Filmens mest gribende scene er netop en scene, hvor Jeremy taler med sin far og beder ham som præst at forklare, hvorfor Gud vil tage hans elskede fra ham?

Foto: Nordisk Film

Filmen er baseret på musikeren Jeremy Thomas Camps virkelige liv. Han er født i 1978 og kommer fra Indiana. Han er kendt for sin originale blanding af ballader og rock. Camp har udgivet seks albums, hvoraf tre af dem har opnået salg som guldplade. Han har derudover haft 17 førstepladser på singlelisten.

KJ Apa og Brit Robertson er glimrende som de forelskede Jeremy og Melissa.  Selve historien og tidsbilledet fungerer også, men filmen er for sentimental og for lang, lige knap to timer. Det hele bliver for meget og for eksplicit. Det usagte og antydningens kunst havde givet filmen mere nerve og dybde. I still believe er en film, som primært vil henvende sig til teenagere, især pigerne.

Instruktører: Andrew Erwin og Jon Erwin

 

Premiere: d. 16. juli 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *