Kulturkupeen

Magic in the Moonlight

∗∗∗∗

Af Eva Zierau.

Ikke en af de bedste Allen film, men ganske fornøjelig.

Woody Allen er en travl mand. Han har i årtier produceret en film om året. Næste år fylder han 80, og han er i øjeblikket i fuld gang med næste års film. Magic in the Moonlight er dette års. Letbenet og charmerende men ikke en af hans store film.

Vi befinder os i de brølende 20er. Den britiske tryllekunstner Stanley(Colin Firth), turnerer verden rundt for fulde huse med sine imponerende illusionsnumre. Selv om han er magiens og illusionens mester, afviser han selv det overnaturlige. En dag bliver han inviteret til Sydfrankrig for at afsløre en clairevoyant kvinde Sophie(Emma Stone), som påstår, at kunne tale med de døde og se ind i fremtiden. Stanley er fuld af skepsis, men bliver snart nødsaget til at tage sine holdninger op til revision.

Det er ikke første gang Allen beskæftiger sig med magi. Han var selv som helt ung tryllekunstner, og kendetegnet ved flere af hans film er netop, at de omhandler et overnaturligt og magiske univers som f.eks. You Will Meet A Tall Dark Stranger(2010).

Magic in the Moonlight er som titlen antyder magisk på flere områder. Smukke billeder af et gudeskønt Provence og det azurblå Middelhav. Uendelig rigdom. Et romantiseret tidsbillede, der bl.a. vækker mindelser om The Great Gatsby(2013).

Havde filmen været lavet af en ukendt instruktør og manuskriptforfatter med ukendte skuespillere, havde den nok ikke holdt vand. Den klarer skærene, fordi den trods alt er ret charmerende, med en til tider vittig dialog, gode skuespillere og et visuelt udtryk, der får en til at drømme sig tilbage til Provence.

Premiere 14. august 2014

Instruktør: Woody Allen