Menu Luk

A HARD DAY’S NIGHT

∗∗∗∗∗

Af Eva Zierau.

Energi og livsglæde.

Den Oscarnominerede film A Hard Days Night (1964) med The Beatles er blevet restaureret i anledning af dens 50 års jubilæum. Har man i tidernes morgen været inkarneret Beatles fan må man endnu engang konstatere, at gammel kærlighed ruster ikke. Sikke et brag af en film.

Året er 1964 og fire unge mænd fra Liverpool alias John, Paul, George og Ringo er ved at revolutionere musikverdenen. De befinder sig på højden af deres karriere. Så snart de begiver sig ud i det offentlige rum, har de horder af skrigende piger løbende efter dig. De holder koncerter i Europa og USA for fulde huse, hvor det knapt er muligt at høre sangene for pigernes skrigeri. Medierne i USA kalder det Beatlemania eller Den Britiske Invasion. 73 millioner seere så med da Beatles i 1964 optrådte på et The Ed Sullivan Show, hvilket var det hidtil største seer rekord på verdensplan.

Filmen har ikke rigtig nogen handling. Den følger de fire over nogle dage, hvor de spiller en masse kendte numre og fjoller rundt. Især det sidste er de eminente til. Filmens humor ligger tæt på slapstick komedien, men hvor denne ofte kan blive for meget, virker den rigtig godt her. Af sange der indgår i filmen kan bl.a. nævnes Can’t Buy Me Love, And I Love Her, If I Fell, I Should Have Known Better og selvsagt titelmelodien A Hard Days Night. Skøn musik der kan få humøret helt i top.

Instruktøren Richard Lester, der står bag filmen var en af 60ernes store instruktører Han satsede på improvisation frem for manuskript, og det fornemmer man tydeligt. Der er en smittende livsglæde i de fires spil, som kommer fra hjertet.

Gå endelig ind og se eller gense denne glade film. Yea, Yea, Yea.

Filmen vises uden dansk undertekster.

Premiere: 11.september

Instruktør: Richard Lester