Kulturkupeen

Skatteøen – anmeldelse

∗ ∗ ∗ ∗

Teater-anmeldelse / Ulla Strømberg.

Storladen børnemusical med for høj volumen.

Denne snart gamle Sebastian-børnemusical er Folketeatrets pensionsopsparing. Så vidt den tidligere direktør Preben Harris var netop Skatteøen en vigtig indtægtskilde, da Folketeatret i begyndelsen af 1990erne gennemførte en stor ombygning. Nu sker det igen, hvor teatret under Kasper Wilton bliver shinet op, og Skatteøen skal sikre, at der komme penge på kontoen og glade smil trods byggerod.

Skatteoen_Ny[1]

(Pressebillede)

Forestillingen er nyopsat af Frank Rubæk som instruktør og scenograf Terry Parsons med en imponerende, ikke så moderne, men eventyragtig scenografi. Skatteøen kører af sted som big theatre business, ingen slinger i valsen. Skuespillerne har en umiddelbar glæde ved at spille enten de onde, dvs. sørøverne, eller de gode, dvs. de gamle englændere med velmodulerede stemmer og nystrøget tøj.

Skatteøen er klar i mælet og går derfor hjem hos ikke mindst drenge i allerede 5-10 år. Men, men, men! Der er skruet op for musikken, så man overhovedet ikke får glæde af kapelmester Fini Høstrup og co., der pligtskyldigst sidder i orkestergraven og skal sikre den professionelle lyd, som ender som en transistor på fuld udblæsning. Det må der kunne gøres noget ved.

Derfor er der heller ikke den samme gensynsglæde ved Sebastians ørehængere, hvor ikke mindst ”Ost, ost, ost” – som han selv oprindelig sang på pladen, men ikke i forestillingen, huskes af mange.

Hvorfor ikke køre helt ned i niveau? Det vil børnepublikummet helt afgjort også sætte pris på, da små børn faktisk heller ikke kan lide høje, kraftige lyde. Professionelt show – skrue blot ned for volumen.

Skatteøen:

MUSIK OG SANGTEKSTER: Sebastian

INSTRUKTION: Frank Rubæk

KOREOGRAFI/STAGING: Birgitte Næss-Schmidt

SCENOGRAFI: Terry Parsons

STAGE FIGHT: Søren Poppel

KAPELMESTER/ARRANGØR: Fini Høstrup

MEDVIRKENDE: Lars Bom, Emil Birk Hartmann, Kirsten Price, Torbjørn Hummel, Gerard Carey Bidstrup, Rasmus Haxen, Troells Toya, Niels Weyde, Albert Bendix, Søren Poppel, Peter Pilegaard, Jeff Mikki Schjerlund, Jesper Paasch Nielsen, Stine Henriksen, Mikkel Vadsholt

Dramatiseret af Preben Harris frit efter Robert Louis Stevensons roman

spiller til d.31.12.2014.

ALDERSGRUPPE: FRA 6-7 ÅR

 

www.folketeatret.dk