Kulturkupeen

Korte kulturklip. Uge 27.

Seneste nyheder – ukommenterede  – fra kulturinstitutionernes egne hjemmesider og nyhedsbreve. 

/Ulla Strømberg.

Teater, musik m.m.:

Verdensballetten på landsturné.

www.verdensballetten.dk

I år kan Verdensballetten fejre sit 10 års jubilæum. Konferencieren er fortsat Initiativtageren og tenoren Jens-Christian Wandt. Jubilæumsturnéen gæster fem spektakulære steder rundt i Danmark og Tyskland med balletdansere fra to berømte balletkompagnier, The Royal Ballet of London og Staatsballet Berlin samt operasangere og musikere akkompagnerer danserne på scenen.  12/7:  Sølyst, Klampenborg – og de følgende dage: Sild, Møllerup Gods, Gram Slot og den tilsande Kirke, Skagen.

…..

Kunst, arkitektur m.m.:

Metropolis  – københavnsk by- og kunstfestival er i gang.

www.metropolis.dk

www.kit.dk

København infiltreres af 2850 meter tape. 

Tag med på opdagelse af byen, når Asphalt Piloten i løbet af 9 dage iscenesætter 9 vidt forskellige ruter gennem København.

9 RUTER PÅ VESTERBRO

Fre. 7. juli kl 19.00 på Hovedbanegården, under uret
Lør. 8. juli kl. 15.00 på Litauens Plads v. uKirke
Søn. 9. juli kl. 15.00 foran Glyptoteket
Man. 10. juli kl. 17.00 i Kødbyen
Tirs. 11. juli kl. 16.00 foran DGI-byen, Tietgensgade 65
Tors. 13. juli kl. 19.00 på hjørnet af Matthæusgade og Enghavevej
Fre. 14. juli kl. 16.00 foran indgang til Store VEGA, Enghavevej 40
Lør. 15. juli kl. 14.00 i Westmarket, indgang fra Matthæusgade
Søn. 16. juli kl. 14.00 ved Fisketorvet foran indgangen ved Havnebadet

………………………………………………..

 

DAC Dansk Arkitektur Centers nye udstilling   

www.dac.dk

ART OF MANY AND THE RIGHT TO SPACE

Titlen er engelsk, men udstillingen er pæredansk: det danske bidrag til arkitekturbiennalen 2016 i Venedig.   Udstillingen rummer ikke bare én dansk arkitekts virke, men derimod flere end 70 arkitektvirksomheder og over 130 modeller, der tilsammen viser det brede samfundsengagement og den humanistiske tilgang, som er kendetegnende for dansk arkitektur. Tillige vises en videoinstallation med professor Jan Gehl.   7.7.-1.10.2017.

 

……………………………………………………………………..

 

Ordrupgaard lukker i et par år.

www.ordrupgaard.dk

Ordrupgaard lukker i to år for i 2019 at genåbne i nye rammer.

Ordrupgaard, der er museum for fransk impressionisme og dansk guldalder, lukker i to år på grund af en omfattende ombygning der finder sted i perioden september 2017 til medio 2019. Museet får efter ombygningen en helt ny bygning ved navn Himmelhaven. Nybygningen skal sikre museets fine, franske kunstsamlings bevaring for fremtiden. Bygningen er tegnet af den norske tegnestue Snöhetta, der bl.a. er kendt for at stå bag operaen i Oslo. Himmelhaven er Snöhettas første bygningsværk i Danmark.

……………………………………………………………

Pensioneret professor får tre-årigt arbejdslegat fra Statens Kunstfond.

www.kunst.dk

Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur har netop uddelt arbejdslegater inden for arkitekturfeltet for at give arkitekter arbejdsro til at videreudvikle deres kunstneriske virke.

I forårets uddeling er der uddelt to treårige arbejdsstipendier:  til arkitekt Steen Høyer og Johansen Skovsted Arkitekter. ”Stipendiemodtagerne bevæger sig inden for vidt forskellige genrer og områder af arkitekturen og medvirker til en udvikling af faget”, står der i pressemeddelelsen.  De to treårige arbejdsstipendier er på 855.000 kroner og udbetales over tre år.

……………………………………………………………..……..

 

Hvad kvinder ka’ – ka’ POW!

Ny kvindefestival ser dagens lys i København fra 22.-23. september, 2017

www.hammerpr.dk

Design der påvirker. Film der slår igen. Musik der når det høje C, og ord der rammer lige i hjertet. Velkommen til POW. Den første festival af kvinder, med kvinder, for kvinder. Og alle andre mennesker, der sætter pris på kunst i verdensklasse!

En pilotudgave af festivalen vil finde sted i slutningen af september 2017 i København. Denne skal fungere som kickstart til en mere omfattende festival i 2018, da vi med en mindre festival i 2017 kan skabe opmærksomhed omkring projektet, søsætte samarbejder samt høste best practice til udviklingen af en større festival næste år.

Festivalen er støttet af Københavns Kommune og Danske Filminstruktører.

……

Send gerne nyheder til:   kulturkupeengmail.com eller us2100yahoo.dk