Menu Luk

Korte klip fra bogforlagenes nyhedsbreve. Primært om kulturelle fagbøger, der sjældent omtales i de trykte avisers spalter.  /Ulla Strømberg.

“Verdens bedste Bestsellers”, ” Karen Blixens blomster” og “Nyere danske scenografer”. 

 

Bogforside.

Verdens bedste bestsellers

af  Louise Svanholm.

Verdens bedste bestsellers – er både litteraturvidenskab og litteraturhistorie. 10 af  de seneste århundreders mest solgte bøger sættes ind i en sammenhæng, hvor der ikke skelnes imellem den store litteratur og den folkelige bog.Læs om den unge Werther,  Emma Bovary, lille Heidi og mange flere.

272 sider. Illustreret.  Aarhus Universitetsforlag.

www.unipress.dk

  

Karen Blixens blomster  

fortolket af Maria Dubin. Ny bog med halvtreds udvalgte tegninger og tekst ved kunstkritiker Mai Misfeldt.

Karen Blixens forhold til blomster var ukonventionelt. I sine blomsterbuketter blandede hun traditionelle blomster med mere utraditionelle, som f.eks. kålhoved og mælkebøtter. Hver gang Blixen arrangerede buketter, var det som var hun i gang med et maleri, hvor farver og kompositioner skulle være på plads.

Bogen “Karen Blixens blomster”, fortolket af Maria Dubin, er trykt i et begrænset oplag i henholdsvis en dansk udgave indbundet i orange lærred og en engelsk udgave (Karen Blixen´s Flower´s – Interpreted by Maria Dubin) i grønt lærred.

Forlaget Officin.  ( Antal sider og pris ikke oplyst).

www.blixen.dk

Bogforside.

 Nyere danske scenografer.  Portrætter, samtaler og historiske linjer fra 1930 til i dag.

af Ulla Strømberg.

 Første større beskrivelse af danske scenografer og scenografi. Udkommet på Bogforlaget Frydenlund.

Mere end 50 portrætter af scenografer og billedkuntnere, der har været på visit i teatrets verden: fra Svend Johansen over Helge Refn, Lars Juhl, Nina Schiøttz,  Per Kirkeby, Michael Kvium til Steffen Aarfing, Karin Betz, Mia Stensgaard, Julian Juhlin og Anja Vang Kragh.

408 sider, 823 billeder. (2,5 kg).

www.frydenlund.dk

….

Send gerne information om nye bøger til kulturkupeen/ad/mail.com eller us2100/ad/yahoo.dk