Menu Luk

∗ ∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Sjov og tankevækkende.

Brad´s Status handler om midtvejskrise. Noget mange af os der er kommet op i årene kan nikke genkendende til. Har vi udnyttet vores muligheder rigtigt? Skulle vi i bagklogskabens klare lys have satset anderledes? Kørte vi bare bedøvet derudad uden tanke for, hvor vi var på vej hen? Klicheagtigt og banalt. Men ikke desto mindre genkendeligt.

Brad(Ben Stiller) lever et komfortabelt liv i Sacramento med sin hustru Melanie(Jenna Fisher) og deres søn Troy(Austin Abrams). Jack er leder af en mindre NGO organisation. Hans kone arbejder i det offentlige. Da Troy skal på college tager far og søn til Boston for at besøge nogle universiteter i området.

For Brad bliver det en tur ned ad Memory Lane. Han mindes sin egen studietid og sine studiekammerater fra den gang, og han kan ikke lade være med at sammenligne sig selv med slænget. Det er gået dem forrygende. De lever glamourøse liv i sus og dus. En er Hollywood mogul, en anden Hedgefond grundlægger, en tredje bestseller forfatter, en fjerde IT milliarder og en femte magtfuld politisk ekspert med tætte forbindelser til Det Hvide Hus. I det lys forekommer Brads liv uendeligt trivielt og middelmådigt, og han begynder at tvivle på, om han som ung foretog de rigtige valg.

Ben Stiller, er en af USA helt store navne inden for komedie genren. Vi kender fra film som Meet the Parents, Nat på Museet, Vild med Mary og et hav af andre komedier. I disse spiller han ofte selvcentreret, intetsigende og fjollet.

I Brad´s Status yder Stiller efter min mening en af sine bedste præstationer. Filmen er morsom men også gribende og eksistentiel. Brad siger et sted i filmen: Tilbage i College var jeg forelsket i verden og verden forelsket i mig. Hvor gik det galt?

Filmen visualiserer Brads tanker, som vi hører i voiceover, når han tænker på sine rige venner, og det liv han kunne have haft, havde han valgt anderledes. Vi ser vennerne i deres privatfly med smukke hustruer og ditto børn omkring sig. Vi ser dem på eksotiske strande leve det vilde playboy liv. En har trukket sig tilbage som kun 40 årig.

Da en af Brads betroede medarbejdere ønsker at forlade organisationen og Brad spørger ham hvorfor, falder svaret prompte: Jeg vil gerne tjene mange penge og give dem væk i stedet for at tigge om dem. En bemærkning, som rammer den kriseramte Brad lige i mellemgulvet.

Samspillet mellem far og søn er fint. De er hinandens modsætninger. Troy ser lige igennem sin far og spørger ham et sted i filmen, om han er på randen af et nervesammenbrud, hvilket Brad hårdnakket benægter. Troy er cool og vil bare have fred til at fokusere på sine samtaler på universiteterne.

Filmen handler om at tabe tråden i livet. Den stiller spørgsmål til hvad det egentlig er for en succes vi stræber efter? Succes i andres snarere end egne øjne? Den handler om angsten for sammenligning i vores moderne kultur. Filmens instruktør Mike White siger: I dag følger vi ikke bare med i hvad naboen laver, men får også gennem sociale medier et unikt indblik i de riges og kendtes ekstravagante livsstil, hvilket kan medføre en følelse af misundelse og mangel i eget liv.

Alt dette pakket ind i skarp satire. Gå ind og se filmen.

Fotos og trailer: SCANBOX  ENTERTAINMENT

Instruktør: Mike White

Premiere: 14. december 2017