Menu Luk

∗ ∗ ∗ ∗ ∗

Set og oplevet af Bjørn, Kalle og Ulla.

Cykelmyggen Egon er tilbage på Østre Gasværk – denne gang i selskab med både Tommelise og en yndig danserinde Dagmar. Et show med en kunstcyklist og gode break dansere og hip hoppere pakket ind velklingende musik på bånd.

Pressefoto. Cykelmyggen.
Pressefoto. Cykelmyggen.

Også replikkerne er indtalt på forhånd, men det gør ikke noget, for aktørerne har mere end nok at gøre med at cykle og gøre hip og hop og badutspring, mens ophavsmanden til det hele, multikunstneren Flemming Quist Møller, fungerer som en beroligende fortæller. Han er klædt ud som et kæmpe insekt med styrthjelm og sjove øjne, der er en slags læselamper på stilke.

Astrid Lynge Ottesen har skabt den flotte scenografi, der imellem er overrumplende med cykelramper omkranset af smukke blade, som skifter farve i takt med lysets bevægelser, mens kostumerne er både sjove og elegante. Også musikken af Jesper Mechlenburg fungerer, og teksterne følger trop. Af og til kan man høre, at rapperen Clemens er med på manuskriptholdet.

01

Pressefoto. Cykelmyggen.

Mine to ledsagere, Bjørn på 11 år og Kalle på 7 år, var fornøjede og syntes, at det var godt at dialogen lå på bånd, så det kunstneriske hold kunne koncentrere sig om showet. De var også glade for, at det hele ikke kun var hygge-nygge-mygge, men at sleske, slimede skarnbasser og barske biller skabte lidt nødvendig skræk og uhygge.

11

Pressefoto. Cykelmyggen.

Hvor jeg kunne have lidt svært ved at fange, at der var to kvinder omkring cykelmyggen Egon, havde de helt styr på dramaturgien. Så, set med drengeøjne, er det en sjov, blid, velfungerende og velfortalt familieforestilling, som dog fader lidt ud til sidst.

Flemming Quist Møller - himself.
Flemming Quist Møller – himself. Pressefoto. Cykelmyggen.

Med voksne, kyniske øjne mangler der nok konflikt i historien, og hvorfor nu Tommelise, når det er svært at se, hvad Egon og den lille pige, der er artist, har med hinanden at gøre.

Tommelise
Tommelise. Pressefoto. Cykelmyggen.

Egon kan cykle! David Schnabel er da også tidligere verdensmester i kunstcykling. Også alle de andre er gode og professionelle ud i hver sin metier, om det så er tåspidsdans, artisteri, hip eller breakdance, der kræves. Showet kører, drevet frem af cykelmyggen, musikken og lyset, men det havde selvfølgelig været sjovt med et levende orkester.

Historien om Cykelmyggen Egon er faktisk 59 år gammel som bog, men det kan man ikke mærke på den sprællevende og superkørende cykelmyg på Østre Gasværk. Det er anden gang Østre Gasværk får besøg af det spændstige insekt. Første gang var i 2011 med efterfølgende genopsætninger.

Det behøver de ikke længere. Her er en ny familieforestilling i den ufarlige ende – for alle – over tre år!

 

Forfatter: Flemming Quist Møller

Instruktion: Steen Koerner

Musik: Jesper Mechlenburg

Sangtekster: Clemens

Scenografi: Astrid Lynge Ottesen

 

www.gasvaerket.dk