Kulturkupeen

Danmarkshistorien misbrugt.

Danmarkshistorien.

Bellevue Teatret – ( ingen stjerner).

Set af Ulla Strømberg.

Pressepremieren blev udskudt, og det gjorde man nok klogt i på Bellevue Teatret. For den nye forestilling ”Danmarkshistorien” synes slet ikke færdig. Der mangler stadig en scenograf, en komponist og først som sidst en tekstforfatter, som har noget på hjerte, selv om Line Knutzon har lagt navn til. Men er det virkelig hendes alvor?

Udgangspunktet kunne vel gå an. Med en fornuftig succes sidste år med ”Shakespeares samlede værker på halvanden time”, er det nu Danmarkshistorien, der står for skud. Men det virker som om, der overhovedet ikke er tænkt over, hvorfor eller hvordan.

Pressefoto: Isak Hoffmeyer.

Pressefoto: Isak Hoffmeyer.

Det er blevet til væltet marskandiserbutik i det smukke teaterauditorium. Det gør faktisk ondt helt ind i sjælen, at se rummet rent visuelt misbrugt på den måde. Med gamle tæpper, grimme lampeskærme og mølædte pelse styrter de tre skuespillere rundt og prøver at råbe, skrige og skabe sig mest muligt – uden konstruktivt indhold. Nogle gange står de blot og rabler årstal af sig.

Det er faktisk synd og skam. Gode skuespillere misbrugt – et smukt teater misbrugt. Prøv at finde noget der passer til tid, sted og skuespillere. Det er lykkedes før og med lidt omtanke kan det ske igen.

 

Instruktion Nikolaj Cederholm

Tekst Line Knutzon

Kostumedesign Line Bech

Medvirkende Mille Dinesen Anders W. Berthelsen Nicolaj Kopernikus

 

Spilleperiode og -tider 23. januar – 20. februar 2016