Menu Luk

∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

“Det andet sted” på Aveny-T – om Alzheimer. Et meget seriøst emne sat på scenen.

Et sympatisk projekt, hvis alvor kom lidt bag på mig, da det var annonceret som en thriller. Men ”Det andet sted” er en vaskeægte sygdomsbeskrivelse, dog transformeret over til en dramatisk tekst, som dem, man plejede at spille i 1980erne. Men selve historien er sandelig god nok og fortjener at blive set.

En kvinde i slutningen af 50erne viser sig at være på vej over i en tidlig demens, som giver hende vrangforestillinger. Men da kvinden, Karen Lise Mynster, stadig ser nydelig ud og er velfungerende og vist nok uddannet mediciner, tror vi på hende og alle hendes historier. Bl.a. om en datter, der bor langt væk, om en assistent, der er rejst og sidst, men ikke mindst, er det indlysende at hendes mand, den velmenende og flotte Flemming Enevold, har været hende utro.

Pressebillede.
Pressebillede.

Men lidt efter lidt bliver vi som publikum klar over, at den er rivende gal. Hun er syg. Det hele er opspind, vrangforestillinger, men demonstreret på den samme lille scene, i det samme lys, i de samme stole – uden overgange.

Kasper Rostrup har instrueret Karen Lise Mynster og Flemming Enevold til at spille teater, indimellem højttravende – lidt britisk i stilen, men velfungerende.  Egentlig er de gode, men det funkler ikke.

Noget synes at standse illusionen eller spillet, måske en haltende scenografi ved Stine Martinsen med nogle triste og tilfældige stole, manglende lysskift, skønt projektionerne fra kemiens verden er flotte.

Flere elementer ved forestillingen peger bagud mod Harold Pinter, Tom Stoppard og alle de andre eminente dramatikere, der lagde op til skuespillernes store udfoldelsesmuligheder. Noget mangler for de to suveræne skuespillere, Karen Lise Mynster og Enevold. Jeg tror det er tekstens manglende vigesus, selv om dramatikeren vist også har snuset godt og grundigt til ”Hvem er bange for Virginia Woolf”. Teksten er simpelt hen ikke  interessant, og alligevel fanger historien én.

Det er et godt initiativ, dog med et par skønhedsfejl. Historien bør ses af alle over 40 år.

 

Produceret af Gurs Teater APS.

Spilles på Aveny-t.

 

Iscenesættelse: Kaspar Rostrup Medvirkende: Karen-Lise Mynster, Flemming Enevold, Kristine Nørgaard og Gerard Carey Bidstrup Scenograf: Stine Martinsen Komponist: Fuzzy Lysdesigner: Rune Tønnes Tekst: Sharr White Foto: Naya Buch