Menu Luk

Dig og mig for altid – ren kærlighed på Aveny-T.

∗ ∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

Ny og underholdende teaterkoncert – eller snarere musical bygget over nullernes danske popmusik af bl.a. Medina, L.O.C. Nik og Jay, TV2, Nikolaj Steen og mange flere i et samarbejde imellem Aveny-T og Aarhus Teater.

16.01.23. dig og mig, logo forsidedigogmig

At Medinas sange indeholder så mange fornuftige følelser og tanker om ”dig og mig” – vidste jeg ikke – og heller ikke, at mange andre af de sange, som ikke mindst p3 har hældt ud i de seneste 10-15 år, kun kredsede om kærlighed og fravær imellem dig og mig.

Pressebilleder: Martin Mydtskov.
Pressebilleder: Martin Mydtskov.

Nu er jeg blevet klogere takket være Kenneth Kreutzmanns nye, veltrimmede forestilling, der overraskende nok har henlagt scenen til en dansk folkekirke med Pernille Højmark, som præsten med det gode hjerte, og Lars Bom, som kordegnen, der vil have ordnung og enhed – og burde finde sig et andet job.

Det fungerer overraskende flot med at lade kirken være et mikrokosmos på det Danmark, vi bor i med dåb, død, bryllup, flygtninge i skjul, orgier for til sidst at lade kærligheden springe på tværs af de traditionelle køn. For man er vel moderne, synes overskriften at være, når den prostituerede slår sig på den kvindelige kirketjener eller er det omvendt? ”Vent på mig” –

kunne overskriften også lyde med citat fra den formidable film: ”En kort, en lang”, der på en eller anden måde er blevet symbol på en lille del af den eskapistiske tid i nullerne, hvor man forsøgte at glemme de store problemer.

16.01.23. dig og mig - kirke _DSC5179-EditPressebilleder: Martin Mydtskov.

Endnu en musikforestilling, der er gennemkomponeret, koreograferet, velsunget af alle og oveni en utrolig smuk scenografi a la Grundtvigskirken skabt af Rikke Juellund suppleret af Bjarne Olsens flotte lysdesign. Mens kostumerne trækker historien i en anden retning – lidt ned til ”underdanmark”.

16.01.23. dig og mig hjemløse_1110079Pressebilleder: Martin Mydtskov.

De danske musikforestillinger er kommet meget langt, også på det tekniske plan, hvor tekst og musik nu står lysende klart. ”Dig og Mig for Altid” – rammer meget bredt. For de unge i 20erne kender sangene, mens de ældre plus 50 kan få øjnene op for en del af popkulturen, de måske havde overset.

 

Musik & tekst: Medina, Rasmus Nøhr, Sys Bjerre, Nik & Jay, m.fl.

Iscenesættelse: Kenneth Kreutzmann

Manuskript: Ida Maria Rydén & Kenneth Kreutzmann Scenografi & kostumer: Rikke Juellund Arrangementer & kapelmester: Joakim Pedersen Medvirkende: Pernille Højmark, Lars Bom, Line Krogholm, Mads Hjulmand, Mikala Bosetti, Niels HP, Joakim Pedersen, Minh Le, Veronika Voetman

 

Spilleperiode: 22. januar – 12. marts 2016 på Aveny-T

www.aveny-t.dk