Menu Luk

En ny og anderledes miniballetfestival – i TIVOLI de næste 3 dage.

En ny og anderledes miniballetfestival – i TIVOLI de næste 3 dage.

Af Ulla Strømberg.

Tivoli er kendt for sine store internationale balletgæstespil og for hyggelig dansk på Pantomimeteatret samt juleballet i Koncertsalen – nu gælder det en gratis dansefestival: ”In Motion”.  

Her i denne Corona-tid, hvor meget er anderledes, afholder Tivoli en gratis miniballetfestival på Pantomimeteatrets scene fra tirsdag til fredag i denne uge. Det gælder om at være hurtig. Der danses hver time fra kl.16.30  og sidste forestilling er kl.21.30.  Der skal ikke bestilles billet, men tag lidt varmt tøj på!

Pantomimeteatret. Foto: US.

Det charmerende ved denne minifestival er, at der i løbet af en sen eftermiddag og aften bydes på en håndfuld forskellige danseudtryk. Her kan novicer ud i ballettens sprog begynde!

16.30 vises Pantomimeteatrets egne klassiske forestillinger, der går tilbage til 1800-tallet. Lidt dans er der hos Harlekin og Columbine, mens Pjerrot og Leander samt de andre fjoller rundt blot med afmålte trin og armbevægelser. Kulisserne er en vigtig del af hyggen, for Pantomimeteatret, der blev bygget i 1870erne, er ren nostalgi. Allerede dengang var det hele retro med kulisser, der kan trækkes ind og ud samt diverse bagtæpper for ikke at nævne påfuglehalen som fortæppe. Se på det som en hyggelig spøg.

Uppercut. Pressefoto.

Næste punkt på programmet er Uppercut Danseteater med forestillingen ”Differences”. Meget moderne i sammenligning, og alligevel en klassisk danseforestilling med 7 unge mænd, der breaker, vrider og vender sig, danser og kommer hinanden ved og tager afstand.  Det er modern dance i bedste forstand,  men ikke hyper moderne, Musikken hjælper med, og mændene er gode – også når de næsten i babelsk forstand taler med hvert sit tungemål. Om at være lige og være forskellige, om at acceptere og tage afstand.  Vi har set det før, men det er vel ok. Kulissen er blot Pantomimeteatrets facade – som bagtæppe. Smukt!T Varighed- c. 25 minutter. Perfekt.

Selene Munoc har i de seneste mange år henrykket et dansk publikum med sin dans a la flamingo. Flot ser hun ud, også i denne forestilling ”Historias”, der vist er uddrag af et kommende danseprogram. Som vanligt skifter hun kostume, her tre 3 gange. Og det giver hendes vævre krop nye muligheder hver gang. I denne omgang har hun udover de to rutinerede musikere også fået selskab af den kongelige danser Sebastian Haynes. De klær hinanden, selv om deres trintradition er forskellig.  Her kræves ikke så mange ord- Når Selene danser  kræves ikke mange ord, det er underholdning  og show i sig selv. Flamingo eller ej.

Selene Munoc. Pressefoto.

Det videre program, som jeg desværre ikke kunne nå at se tirsdag aften bød på mere fra Pantomimeteatret, Tivoliballettens egen Accordion Stories ( nogle aftener) en fin danseforestilling af Tim Rushton vist første gang i 2015.

Den yderst interesssante Kammerballetten, som flere gange har vist sit program på Det Kongelige Teaters lille studiescene,  er også med og på programmet står bl.a. værker, som Tobias Praetorius koreograferet. Det charmerende Trio Vitruvi spiller. Danserne er fra Det Kongelige Teater samt gæster.

Aftenen slutte med et tysk gæstebesøg Bundensjugendballett. Sikkert spændende.

Der er ikke andet at sige end: Af sted, af sted og husk måske regnfrakke etc. I pauserne kan man lige nå at hente mad ovre i Food-hallen.

Program fra den 25. – 29. august 2020.

16.30          Tivoli Balletteater: Harlekin Mekaniske Statue
17.30          Uppercut Danseteater: Differences
18.30          Selene Muñoz: Historias
19.30          Tivoli Balletteater:
25/8: Accordion Stories
26/8: Et Glimt af i Går, i Dag
27/8: Accordion Stories
28/8: Et Glimt af i Går, i Dag
29/8: Accordion Stories
20.30          Kammerballetten: Unravel, Closer & Fracture
21.30          Bundesjugendballett – John Neumeier

www.tivoli.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *