Menu Luk

GANLØSE-REVYEN 2024

∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

GANLØSE-REVYEN 2024

Sympatisk og samfundsrelateret sommerrevy i Ganløse på Kroen.

Nu er det slået fast: danskernes største traumer i sommeren 2024 er hverken Ukraine eller børn i Gaza-striben. Det er såmænd de nye plasticskruelåg, som ikke kan deles og først som sidst ejendomsvurderingerne. Egentlig kan jeg tilslutte mig det meste, også når revyen er vred over de latterlige forbrugerundersøgelser, der følger købet af alverdens små som store ting. Og helt umuligt er det at nå frem til et teleselskab.  Er Internettet nede foreslår de, at man sender en sms etc.

Ganløse-revyen. 2024. Daniel Lassen, Le Münster-Swendsen, Mille Berg og Michael Hasselflug.  Tegning af Claus Seidel.

 

På mange måder er man ganske underholdt til Ganløse-revyen, der i modsætning til de fleste andre danske sommerrevyer har middagen med som en del af pakken. Det er ikke nogen dårlig idé, for hvem har ikke brug for en husmoderfridag?

Ganløse-revyen. 2024. Michael Hasselflug. Tegning af Claus Seidel.

Årets revy er iscenesat af   Michel Castenholt, der har prøvet det mange gange før. Der er ingen slinger i valsen, men til gengæld heller ikke de store overraskelser. Det skulle lige være unge Daniel Nissen, der tidligere kun har stået på revyscenen et par gange i Grindsted. Han har både stemme og udseende med sig og har godt fat i de forskellige karikaturer uanset om det er på jysk eller noget midt imellem.

Der er nok at råbe og skrige over i de forskellige scener, men han behersker sig, bl.a. som skydelysten politimand, som lydig søofficer eller kunde og ekspedient i de mange situationer, der demonstrerer vor daglige frustration.  Le Münster-Swendsen er noget af et krudtkugle, når hun folder sig ud som dame eller frustreret afspændingspædagog. Og allermest virkelighedsnært bliver det, når hun sidder og får besøg af sosu-en fra kommunen, der lige når at sige goddag, før han er ude ad døren igen.

Ganløse-revyen. 2024. Le Münster-Swendsen, Mille Berg og Michael Hasselflug. Tegning af Claus Seidel.

Michael Hasselflug har pondus som både indbrudstyv, kaptajn og i alle de andre roller, som revyen lægger op til. For det hele er korte sketches, og det er godt med velfungerende musik indimellem ved de to garvede musikere.

Mille Berg sprang til på et sent tidspunkt, men det mærkes ikke og hun passer godt til ensemblet, bl.a. som selvoptaget kvinde, der ikke lytter til veninden, parkeringsvagt der skal forsvarer det virvar af selskaber, som lever højt på parkerede biler eller som syngende, misundelig søster i country/western kostume.

Alle aktører er velfungerende, teksterne er mere end relevante for almindelige danskere, men der mangler et ekstra raffinement, som skarpe og markante slutpointer kan give. De hurtige og fikse kostumeskift er dog med til at holde tempo.

Personalet på Ganløse Kro er dejligt rutinerede og synes at kunne lide revysæsonen. Det smitter, så det kan blive en hyggelig og god aften til revy i Ganløse, hvor der i buffeten er flere slags kød og salatbord. Kan anbefale.

Medvirkende:

Le Münster-Swendsen, Mille Berg, Michael Hasselflug og Daniel Lassen.

Musikere: Josef Aaarkov og Stuart Goodstein

Instruktion og scenografi: Michel Castenholt.

Scenografi: Martin Knudsen.

Koreografi: Elisa Ruusunen.

Spiller på Ganløse Kro til 30. august.

www.ganlosekro.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *