Menu Luk

Anbefaling af Ulla Strømberg.

GÖTEBORGSOPERANS DANSKOMPANI på gæstespil i København.

Dansefestivalen København Danser er utrolig aktiv og en gave til københavnerne. Tredje gæstespil i dette forår kommer fra Göteborg:

GÖTEBORGSOPERANS DANSKOMPANI  med “Hammer” af Alexander Ekman.

Der spilles på Operaen på Holmen d. 12.-13. JUNI 2024

Der er næsten udsolgt, og sådan har det været ved alle foregående gæstespil, for hovedstaden er mærkværdigvis (og på trods af store statstilskud) ganske underernæret når det kommer til modern dance af en vis standard.

Dansk Danseteater har svigtet, diverse dansegrupper og spillesteder  synes usynlige for det almindelige publikum. Samtidigt er Den Kongelige Ballet som bekendt fokuseret på repremierer af klassisk tilsnit.  Derfor er danse-sommeraktiviteterne, også fra Verdensballetten og Bellevue Teatret, mere end velkomne.

Efter to vellykkede og overraskende gæstespil i Østre Gasværk  her i maj og juni er det Operaen, som lægger scene til.

København Danser. Gæstespil: Hammer, Göteborgsoperans Danskompani. Pressefoto.

”Hammer” er skabt for et år siden af  den svenske koreograf Alexander Ekman (1984). Han  er uddannet danser og har i de senere år været en prisbelønnet og  efterspurgt koreograf rundt i Europa.

Göteborgsoperans danskompani  har i de seneste år markeret sig nationalt og internationalt med 40 dansere, som siges at komme fra 20 forskellige lande.

”Hammer” har kostumer af den danske modeskaber Henrik Vibskov og  skulle være både munter og alvorlig i beskrivelsen af et samfund, der bevæger sig fra harmoni  til opløsning for igen at ledes tilbage mod et samfund med tro og håb.

Det bliver mit første møde med Göteborgsoperans danskompani – og jeg glæder mig.

”Hammer” danses to dage i København, onsdag og torsdag i denne uge, d.12. og d.13. juni    – der er kun få billetter tilbage.

www.kglteater.dk

www.kbhdanser.dk

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *