Menu Luk

GREATEST DAYS

∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

GREATEST DAYS er en filmmusical om nogle piger, der elsker boybandet Take That i filmen kaldet The Boys. Hvem kender ikke mange af deres ørehængere og hits som Back for Good, Patience og How Deep Is Your Love.

Foto: Scanbox Entertainment

I filmen følger vi fire bedste veninder som i 1990ernes England, brugte mange af deres vågne timer på at snakke om og dyrke deres store idoler bandet The Boys. 25 år senere er de blevet voksne, har fået uddannelse og job, har stiftet familie og er spredt for alle vinde.

Da den ene af dem, sygeplejersken Rachel(Aisling Bea) vinder billetter i et radioprogram til en reunion koncert med The Boys i Athen, beslutter hun sig for at kontakte veninderne og invitere dem med til koncerten. De har ikke set hinanden siden skoletiden. Snart er de alle samlet i et Easyjet fly på vej fra London til Athen. En scene med et flot dansenummer, der foregår såvel på flyets standplads som vinger.

Foto: Scanbox Entertainment

Filmen springer i tid. Vi ser pigerne sammen i 1993, hvor de gik i skole og var totalt besat af The Boys og her 25 år efter i Athen. Meget har ændret sig for dem alle i de forgangne år. Sammen bærer de på en sorg og et savn, der stammer tilbage til deres ungdom.

Filmen handler om fankultur, men også om kærlighedens vilkår i dag, hvor vi følger ikke mindst Rachels forhold til sin mand, der har svært ved at forstå, at han ikke blev inviteret med til koncert.

Foto: Scanbox Entertainment

Bag filmen står den britiske prisvindende  film-og tv-instruktør Coky Giedroyc, som primært har instrueret tv-serier men også film f.eks. HOW TO BUILD A GIRL som hun vandt den internationale kritikerpris på Toronto Film Festival  i 2019.

GREATEST DAYS er ikke en stor filmmusical. Den er for overfladisk til, at jeg blev rigtig grebet, og det selv om filmen er visuelt flot, og sang og dansenumrene bestemt ikke fejler noget. Når det er sagt, er man eller har man været glødende Take That fan, skal man endelig gå ind og se filmen.

Instruktør: Coky Giedroyc

Premiere: 10 august 2023

Trailer: Scanbox Entertainment

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *