Menu Luk

∗ ∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

Endelig sker der noget på Republiques lille scene. Der danses til og med d.20. februar, så der er tre dage tilbage af gæstespillet med den canadiske dansegruppe Compagnie Marie Chouinard.

Egentlig skulle de vist kun danse ”Mouvements”, fordi det netop passede ind i Republique serie om forestillinger, der spiller op til andre kunstarter. ”Mouvements” giver den fransk/ belgiske maler og digter Henri Michaux interessant modspil ved via dans at virkeliggøre hans små skitser, så de bliver til krop – og i øvrigt bliver også nogle af digtene råbt fra en position neden under vinylgulvet. Hvornår er det set før?

Den elektroniske musik er bevidst så høj at publikum udstyres med ørepropper – hensynsfuldt, men en smule anstrengende.

Men overraskelsen er første værk: ”Soft Virtuosity, still Humid, On the Edge”. De ti dansere kommer først enkeltvis – siden som grupper – og bliver repræsentanter for noget så mærkeligt som ”Gakkede Gangarter” eller alle mulige sygelige former for gang. Samtidig er der simultane videoprojektioner, der skaber de mest interessante sammenstød imellem de nærværende dansere og det store lærreds helt anderledes måde at indfange ansigter og grimasser på. Det bliver angstfulde skrig – mennesker på afgrundens rand – og et tæt slægtskab med både den franske maler Géricault og billedhuggeren August Rodin.

16.02.17. ballet soft alle compagnie_marie_chouinard_164_nruel_soft[1]Pressefoto.

Den elektroniske musik understøtter og forstørrer dansernes udfoldelser, mens både lys og kostumer faktisk er så triste og uden attraktion, at det må være tilsigtet, men alligevel ærgerligt. De lidt for store træningsdragter i sort og blåt er uniformen sammen med det ret golde hvide lys. Men ellers er det dansen, der påvirker én uden helt at definere hvorfor og hvordan.

16.02.17. ballet. soft. 2 dansere compagnie_marie_chouinard_228_nruel_soft[1]Pressefoto.

Kan varmt anbefales

SOFT VIRTUOSITY, STILL HUMID, ON THE EDGE

Length 50 min

Created at COLOURS – INTERNATIONAL DANCE FESTIVAL, Theaterhaus, Stuttgart, Germany, June, 26, 2015*

Choreography and Video/Marie Chouinard

Music /Louis Dufort

Set design and Props /Marie Chouinard

 

Mouvements

Ballet in one act Length 35 min

Created at ImPulsTanz, Vienna International Dance Festival, Vienna, Austria, August 2, 2011*

Including a solo created at Cinquième salle, Place des Arts (Montréal) – December 8, 2005

Choreography and Artistic Direction /Marie Chouinard

Lighting, Set Design /Marie Chouinard

Music /Louis Dufort
www.republique.dk

indtil d.20.2. 2016.