Kulturkupeen

Jan Sonnergaard er ikke død – Mammutteatret på Edison.

4 stjerner

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

Hyggelig underholdning med rod i virkelighedens litterære cirkler.

“Jan Sonnergaard er ikke død”  er en rigtig Mammut-forestilling. Kloge ord, barsnak, gags og forvekslingskomedie er ingredienserne, der vittigt forsøger at genskabe noget af forfatteren Jan Sonnergaards univers.  Han var litterat, der sent blev forfatter med en markant debut: Radiator ( 1997) – og siden kom andre værker til, indtil han døde alt for ung i 2016.

Nu genopstår Sonnergaard tildels som en fraværsfigur, mens alle personer kun taler om ham. Hvor er han, hvad har han gjort og hvor er de fire kulturpersonligheder, som han har nedgjort i sine skriverier – og som lige nu er forsvundet fra det københavnske innermiljø? Sjovt er det og velspillet ligeså – ikke mindst af en helt uimodståelig Morten Suurballe. Alle lever sig ind i spøgen, som desværre aldrig bliver til rigtig alvor.

Historien er skrevet af Claus Flygare og instrueret af tre forskellige folk.  Er det gået for hurtigt? Har der manglet noget? Forestillingen virker en smule ufærdig, men er dog også anderledes og underholdende.

jan Sonnergaard er ikke død. Mammutteatret. Foto: Per Morten Abrahamsen.

Mammutteatret v/ Claus Flygare har sin helt egen stil, som har været sjov at følge igennem årene. Nogle gange har det været stedsspecifikke forestillinger, andre gange mere traditionelle. Måske skulle netop denne jagt på Jan Sonnergaard havde foldet sig ud på virkelighedens Café Floss, som vist var mødestedet for nogle af personerne.

Nu har vi også fået “kulturpersonligheder” – forhåbentlig slægter de ikke deres svenske navnebroder på i handlinger og attituder.

MEDVIRKENDE Josephine Park, Laura Kvist Poulsen, Morten Suurballe, Anne Vester Høyer, Mads Riisom, Helle Dolleris og Claus Flygare
MANUSKRIPT Claus Flygare
KONCEPTUERENDE INSTRUKTØR
Nicolei Faber
MEDINSTRUKTØRER Sargun Oshana og Jens Jørn Spottag
SCENOGRAFI og KOSTUMER Maja Ravn
LYDDESIGN Ditlev Brinth
LYSDESIGN Turpin Napoleon Djuurhus

Produceret i samarbejde med Betty Nansen Teatret

 

www.mammutteatret.dk

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *