Menu Luk

∗∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Vi befinder os i Rom. Det styrtregner og en ung kvinde Anna(Jasmine Trinca) og en mand Marco((Alessandro Borghi) søger ly i en gadeport. De kender ikke hinanden. Et helt tilfældigt kort møde, der mod alle odds viser sig at få stor betydning for dem begge.

Foto: Another World Entertainment

Den impulsive Anna forsøger at leve af at lave tegneserier. Jeg vil lave en tegneserie om nutidens superhelte siger hun en dag til sin redaktør. Mennesker i et parforhold er nutidens superhelte. Med en skilsmisseprocent på over 50 % i Danmark, må man jo give hende ret i, at det er noget af en præstation at holde sammen hele livet.

Foto: Another World Entertainment

Marco er fysiklærer og underviser på universitetet. Vi ser ham gang på gang stå i et fyldt auditorium ved en tavle, som er overskrevet med formler. Tiden eksisterer ikke. Forskellen på fortid, nutid og fremtid er en illusion siger han på en af sine forelæsninger. En holdning han på et senere tidspunkt må revidere.

Vi følger parret over nogle år. Som i alle parforhold har de deres op-og nedture. Der bliver med tiden mindre overskud til ømhed og kærlighed. Hverdagens trummerum har holdt sit indtog. Drømme og bristede forudsætninger trænger sig på.

Egentlig er filmens handling banal. Hvad blev der af forelskelsen og håbet for den fælles fremtid?

Den italienske instruktør Paolo Genovese, der står bag filmen siger: Kærlighedens genvordigheder er et uudtømmeligt emne og vejen til et succesfuldt parforhold ofte brolagt med sten, der truer med at rive sig løs. Ikke så underligt, at mange nærmest føler, at superkræfter er nødvendige for at få det hele til at fungere. Genoveses film kredser ofte om temaet Hvad nu hvis? når han går på opdagelse rundt om kærlighedens veje og vildveje.  Hans sidste film The Place (2018), som også har haft dansk premiere er et eksempel herpå.

Foto: Another World Entertainment

De to hovedrolleindehavere Jasmine Trinca og Alessandro Borghi yder fine præstationer. De er smukke og charmerende unge mennesker med drømme for fremtiden og livet foran sig.

Geografisk kommer vidt omkring i filmen. Fra skønne maleriske billeder fra Rom til Toscana og Lombardiet. Derfra et smut omkring Comosøen og videre til Marrakesh og så ej at forglemme et stop i  København, hvor Marco skal undervise. Det er sjovt at se sin egen by være omdrejningspunktet for scener i en italiensk film. Og så er billederne fra København meget apropos taget omkring juletid med masser af lys og pynt i vores dejlige hovedstad.

Filmens slutning kunne have været strammet op. Vi har set den for mange gange. Bortset herfra er Kærlighedens Superhelte både charmerende og underholdende.

Instruktør: Paolo Genovese

Premiere: 15. december

Varighed: 122 minutter

Censur: 7 år

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *