Menu Luk

Krop – ungt danseprojekt  under Dansedrømme i Skuespilhuset.

Anbefaling af Ulla Strømberg.

Dans med masser af vitalitet.

Kun i tre dage viser 24 unge mennesker masser af bevægelse, der lyser af vitalitet, danseglæde og musikfornemmelse.  I Tim Rushtons koreografi og Gert Østergaards rytmiske live musik danser og  bevæger de sig rytmisk i mere end en time. Det er flot, overbevisende og ikke mindst unge mennesker burde opleve dette fællesskab og den entusiasme, som den unge flok giver udtryk for.

Krop. Projekt Dansedrømme. 2023. Tegning af Claus Seidel.

Det er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor Anette Abildgaard og balkonscenen samler unge mennesker fra 14 år og til begyndelsen af 20-erne omkring et danseprojekt over flere måneder. Men var det ikke for både Tim Rushtons fornemmelse for, hvad den engagerede, men ikke uddannede krop formår, kunne det være det samme. Vildt og flot lyder det, når Østergaards tilbagevendende og dog skiftende rytmer fylder rummet, og de unge kroppe presses frem i fuldt vigør. 24 par arme svinger i luften.

Krop. Projekt Dansedrømme. 2023. Tegning af Claus Seidel.

I år er kostumerne sjove dekonstruerede, hvide herreskjorter understreget af et eminent lysdesign, som mange større forestillinger på de kongelige scener kunne lære noget af.

Krop. Projekt Dansedrømme. 2023. Tegning af Claus Seidel.

Af og til lyder der unge stemmer på bånd, men det synes nu overflødigt. For det er almindeligheder, der bliver udtrykt om nærhed og berøring. Også den gryende handling om at være udenfor er måske banal, men vi lever i en tid, hvor kropsidealer og ungdommens mentale ve og vel står højt på skemaet og diskuteres overalt.

Krop. Projekt Dansedrømme. 2023. Pressefoto.

Det er sjældent, at amatører kan holde én fangen i en time, men med årets kraftudløsning i ”Krop” lykkes det over al måde. Imponerende, engagerende og overraskende, at dans og musik kan være så livgivende!

Krop. Projekt Dansedrømme. 2023. Tegning af Claus Seidel.

Tilbage er spørgsmålet: Hvormange vil gå den professionelle vej mod en dansekarriere? Entusiasmen og engagementet er i hvert fald til stede – så må skæbnen afgøre resten.

Det kunstneriske team

Koreograf/instruktør Tim Rushton

Komponist Gert Østergaard

Kostumer Maja Brix

Instruktørassistent Vidar Hansen

Psykosocialt team Lotte Rigmor Jung, Elise Haavik

Kunstnerisk leder Anette Abildgaard

Administration Anne-Kari Ravn

Video produktion Torben Skjødt Jensen, filmfotograf Jos Svendsen

Koordineringsassistenter Laura Liebst, Mie Gyngsø

Medvirkende:         Agnete Hald, Alba Marie Kragh, Alice Caspersen, Avesta Sommer, Cecilie Relund, Emmaly Rosa Petersen, Freja Mogensen Sinclair, Hjalmar Michaelsen Brøchner, Ida Pawelczyk, Ida-Victoria Hennings Petersen, Isak James Eskelund, Jaqueline Angelina, Johanne Munch, Josefine Isaksen, Kriti Bhattarai, Louise Refslund, Mai Riis Kristensen, Magnus Borch, Martin Skjoldborg, Marusia Bernstein Elnegaard Lehn, Mathias Hans Ove Johanning, Sara Skjoldborg, Sarah Luna Fischermann, Sofie Amalie Hansen, Villads L. Trautner.

Design studerende:
Adele Finsrud, Astrid Maria Eslund Alken, Ella Andreina Gjestland Austdahl, Ello Lassen,  Emma Sofie Sabransky,  Nova Nørgaard, Zuzana Vrabelova.

Film- og foto studerende:                                                                                                           

Muhammad Elarbi, klip Julian Trnka

www.balkonscenen.dk

Til og med 5.8. 2023. KUN 3 DAGE.

www.kglteater.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *