Menu Luk

 

En huskeseddel fra Ulla Strømberg.

Kulturen kalder, II. Nordsjælland.

Passagefestival i Helsingør, Shakespare-festival på Kronborg, Kirkekoncerter i middelalderkirker og Kunsttriennalen.

La Vita Nuova. Pressebillede.

I dag, lørdag,  åbner Passagefestivalen – International Street Theatre i Helsingør/Helsingborg. Festivalen varer kun få dage: fra 27.7. – 3.8. Der er masser af tilbud, både gratis og mod entré. Det vildeste er nok ”La Vita Nuova” af den italienske instruktør Romeo Castellucci. Forestillingen opføres i Hal 14 ved Helsingør Værft og er designet til store rå bygninger. La Vita Nuova havde premiere i 2018 i Bruxelles og har efterfølgende været opført i Wien og Paris.   Efter signende er der kun ståpladser, man skal altså gå rundt! Andre tilbud er bl.a. en kvindemonolog med Andrea Vagn Jensen.

Passagefestival. Pressebillede.

Gader og stræder fyldes med avantgarde-teatergrupper. Se teater og oplev samtidigt den historiske by Helsingør.  Det er i sig selv en glæde at gå rundt i de smalle gader.

Helsingør. et stræde. Foto: US.

For 150 kr kan man købe et festivalpas og har dermed adgang til de fleste forestillinger. Bag festivalen står Helsingør Teater og Dunkers Kulturhus.

Læs mere på www.passagefestival.nu

Richard III

På Kronborg er der som vanen tro Shakespearefestival. I år med en helt ny opsætning af ”Richard 3”.  Det er en grum historie om inkarneret ondskab mixet med lokkende charme. Der spilles på engelsk med danske og udenlandske skuespillere de fleste dage fra d.1. – 23.  august. Husk det er udendørs, dog ikke længere i slotsgården, men på en område tæt ved voldgraven. Det er stadig koldt at være tilskuer, så husk varmt tøj.

Richard 3. Helsingør. Kronborg. Pressebillede.

Ensemblet:

Richard: Casper Crump
Clarence, Catesby, Tyrrel: Mads Knarreborg
Kong Edward IV, 2. morder, Biskoppen af Ely, Londons Borgmester: Tony Bell
Buckingham: Keith Dunphy
Hastings: Gerard McDermott
Brakenbury, Ratcliffe, Budbringer: Jakob Femerling Andersen
Lady Anne, 1. morder, Richmond: Rikke Lylloff
Hertuginden: Anne-Lise Gabold
Dronning: Jean St Clair
Prins Edward (video): Oscar Gries-Bourgouin
Richard, Duke of York (video): Benamy Shore-Heltoft
m.fl.

Instruktør: Lars Romann Engel
Scenograf: Catia Hauberg Engel
Musik: Mike Sheridan
Dramaturg: Nila Parly
Producent: HamletScenen

Plakat. Kronborg . Shakespeare festival.

KING LEAR

Et polsk ensemble, Song of the Goat Theatre Company, spiller  17. og 18. august  ’Songs of Lear’,  ligeledes under Shakespeare-festivalen.

Song of the Goat Theatre Company består af fjorten sangere og en musiker. Det er et internationalt, prisbelønnet ensemble, som tiltrækker unge optrædende fra hele verden. De er tro mod Shakespeare, men tager dog  de dramatiske fortællinger i en ny retning. Fra deres base i Wroclaw, rejser Song of the Goat Theatre Company verden rundt med deres produktioner, skabt af Grzegorz Bral.

Se mere på www.hamletscenen.dk

 

Tibirke Kirke. Foto: Visit Nordsjælland.

KIRKEKONCERTER

I den mere nedstemte afdeling, men absolut værd at gå til,  og så er det gratis, er den tilbagevendende Kirkekoncertfestival i Nordsjælland. Under titlen sommerkoncerter i Nordsjælland 2019  åbner adskillige kirker deres døre fra d. 30. juni til og med 27. august: 13 forskellige kirker og 29 koncerter. Det er en næsten ubeskrivelig glæde på en varm sommeraften at sidde i en af vore middelalderkirker og lytte til orgelmusik – eller måske sang. Programmet spænder vidt og introducerer både unge som modne kunstnere.

Se mere på www.kirkemusikgribskov.dk

 

KUNSTTRIENNALEN

I Nordsjælland er der for de kunstinteresserede igen i år Kunsttriennalen, bl.a. på Munkerup Hus – og rundt om i det nordsjællandske. Kan ikke mindst anbefale Kirsten Ortweds sølvbåd, som ligger henkastet på stranden vest for Gilleleje havn. Kirsten Ortwed, der bor og arbejder i Italien,  har med få greb fanget hele historien om jødetransporterne under 2. verdenskrig.

Kirsten Ortveds bidrag til Kunsttriennalen, 2019. I gilleleje Havn. Sølvgrå båd til minde om Jødernes flugt til Sverige under 2. Verdenskrig. Foto: US.

Tag bilen rundt. Ruten er på 38 km fra Gilleleje til rundkørslen ud ad Gilleleje på Bonderupvej, til Museum Nordsjælland på Nakkehoved Østre og Vestre Fyr, Munkeruphus, Tegners Museum & Statuepark, Esrum Kloster & Møllegård, Græsted Torv og Søborg Slotsruin.

Kunsttriennalens kurator, billedkunstner Carina Zunino, har inviteret 19 kunstnere fra de nordiske lande. De skulle forholde sig til temaet Arv, og alle har skabt stedsspecifikke værker.

De deltagende kunstnere, forfattere og musikere er: Adda Djørup (DK), Alexander Tovborg (DK), amiina (IS), Andreas Glad (SE), Axel Antas (F), Ditte Hammerstrøm (DK), Elsebeth Jørgensen (DK), Eske Rex (DK), Gerda Thune Andersen (DK), Hans Rosenström (F), Jørgen Carlo Larsen (DK), Karin Lind (DK), Kirsten Ortwed (DK), Lena Ignestam (SE), Malene Bach (DK), Mette Martinussen (DK), Sophia Kalkau (DK), Tim Hinman / Third Ear (DK), Vibe Bredahl (DK).

Se mere på

www.nkkt.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *