Menu Luk

∗ ∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse / Ulla Strømberg.

Mungo Parks overbevisende og super velspillede portræt af den lille mand i 1931 – og i dag.

Er der overhovedet lighedspunkter imellem Tysklands 1930ere og Danmarks 2010ere. Ja, desværre. For sociale forskelle og vejen op ad den samfundsmæssige rangstige via forbindelser samt besværet med at fastholde grebet i det udholdelige – er ikke forsvundet. Og den sociale ulighed i dagens Danmark bekræftes dagligt af kronikker, undersøgeler og en hær af ph.d.ere, som derved lige netop ikke er arbejdsløse. Men produktive, det er forskerne ikke, for der sker jo ingenting!

pressebillede
pressebillede

Martin Lyngbo, hyperaktiv teaterchef hos Mungo Park, har både dramatiseret og instrueret ”Lille Mand hvad nu?” – og gjort det til perfektion. Intet er overflødigt. En flot, rytmisk strøm af hændelser fører hr. Pinneberg og hans lille kone fra Hans Falladas bog: ”Lille Mand hvad nu?” fra 1932 igennem de år, hvor Hitler stod og bankede på døren – for i slutningen af 1932 at blive modtaget med åbne arme af en massiv, sulten underklasse.

Det er rigtigt set at sætte historien på scenen lige nu. For selv om mange lever i sus og dus, oplever en del alligevel i dag samme sitrende følelse af, at der er noget, som ikke holder.

F.eks. den kommende store mængde pensionister, hvor opsparingen er ved at blive ædt op af gebyrer, skatter og manglende renter. Hvad gør de om 25 år?

Med et fremragende hold af skuespillere bliver denne tragikomedie om den lille mand så tilpas morsom, at man fastholdes i interessen for det uafvendelige, den store tragedie.

Også den ledsagende musik med tidens toner – uden at forfalde til for mange klichéer -fungerer overraskende godt. Ligeså den lille scene med foldede vægge, hvor scenografen Rikke Juellund godt måtte have skruet op for en mere sammenhængende æstetik. Forfaldet kan også være smukt!

Alt det, som Det Kongelige Teater for et par år siden ikke opnåede ved den stort anlagte opsætning af ”Hærværk” – lykkes i overmåde på Mungo Park.

Se forestillingen i det velfungerende Allerød, hvor de fleste har fast arbejde og god indtægt.

pressebillede
pressebillede

Tak til et hårdarbejdende skuespillerteam: Maria Rich, Marianne Mortensen, Henrik Prip, Anders Budde Christensen og musikeren Jonas Munch Hansen, som alle har deres andel i det bevægende tidsbillede.

 

 

Mungo Park, Allerød

Lille mand hvad nu? efter Hans Falladas roman (1932)

Dramatisering og instruktion: Martin Lyngbo

Scenografi: Rikke Juellund

Skuespillere:

Maria Rich, Marianne Mortensen, Henrik Prip, Anders Budde Christensen og Jonas Munch Hansen

Spilles i Allerød d. 4. 3. -25.3. 2015

4.5.-29.5. 2015 på Aveny-t.

www.mungopark.dk