Kulturkupeen

Love me Kenter – på Det Ny Teater i Kælderen.

∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

Love me Kenter – På Det Ny Teater i Kælderen.

Charmerende musikforestilling om den snigende alderdom – men glem det med årene og nyd bare to gode skuespillere og et forrygende orkester.

”Love me Kenter” er overskriften, selv om AnnMari Max Hansen og Tommy Kenter er ligeværdige på scenen i den mere end to timer lange cabaret, som folder sig ud med det store velspillende band under Jan Glæsels styrende hånd.

De klæ’r hinanden, de to skuespillere, og derfor er der både charme, varme og udstråling fra første sekund. Men det er som om, de har skullet overgå hinanden i den triste dissekering af den snigende alderdom. For begge har skrevet flere af teksterne med udgangspunkt i nogle af Finn Søeborgs noveller. Er det sande billeder af livet og ventetiden?  Ak ja, sikkert,  men hvorfor ikke glemme det.

For munter er det ikke, når hukommelsen svigter, og trivialiteten og vanerne er hovedingredienser fra morgen til midnat.

Love me Kenter. AnnMari Max Hansen og Tommy Kenter. 2023. Det Ny Teater. Pressefoto.

Men hvor de svinger fint, de to skuespillere. AnnMari Max Hansen kan synge og charmere, mens Tommy Kenter crooner på den mest underspillede og fascinerende manér.

Love me Kenter. Tommy Kenter. 2023. Det Ny Teater. Pressefoto.

De har arbejdet længe med den lille cabaret, men gid der var kommet en forbi og sagt, at lidt glemsel og nostalgi heller ikke er ueffent. Jeg tænker på de mange roller, som de begge har beriget danske scener med. Nu bliver det for os blandt publikum, der har levet et langt liv, lidt af en knockout: Vær så god, det er, hvad der venter dig.

Love me Kenter. AnnMari Max Hansen og Tommy Kenter. 2023. Det Ny Teater. Pressefoto.

Jeg ville fortrække det modsatte. At man ignorerer fødselsåret og blot kaster sig ud i et fortsat virksomt liv, hvor man ikke lulles ind i afmægtighed.

Love me Kenter. AnnMari Max Hansen og Tommy Kenter. 2023. Det Ny Teater. Pressefoto.

Derfor er det også synd, at AnnMari Max Hansen ikke rent kostumemæssigt løftes op til den diva, hun altid har været. Hellere et par stilfærdige showkjoler end ren naturalisme.

Hatten af for den lille musikforestilling med det store orkester, men indsæt gerne flere ”nostalgiske” numre,  så vi på publikumspladserne kan glemme alderen og dens lurende konsekvenser.

På scenen:

Tommy Kenter

AnnMari Max Hansen

THE ALMOST BIG BAND

Kapelmester

Jan Glæsel – trompet

Christina Dahl – saxofon

Morten Vestergård – klaver

Søren Nørup – guitar

Ole Skipper Moesgård – bas

Roger Berg – trommer

 

Spiller til og med 19. marts i Kbh. og tager derefter på turné.

www.detnyteater.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *