Menu Luk

∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

Italiensk stykke – i løbesko på engelsk! To yngre mænd løber uafbrudt i de 65 minutter, som forestillingen varer. De træner til det store NYC-Marathon, og det er hårdt. Rigtigt hårdt, så deres sved og træthed er ikke kunstig, det her er real – eller i hvert fald method acting.

Pressebillede. Marathon.
Pressebillede. Marathon.

I lange perioder har den ene mange kræfter, men så skifter billedet, og den anden tager over, – dog på en lidt mere bindegal måde. Noget må stikke under, og sandelig om ikke slutningen afslører, at der faktisk er noget, som ikke er, som det burde være. Hvad det er, skal ikke røbes om dette italienske kammerspil, som lægger sig op ad en anglesaksisk tradition og har lært af både Samuel Beckett, Pinter, Stoppard og andre.

Slægtskabet gør ikke noget. Her er nok at lytte til på klingende britisk med de to danske skuespillere Benjamin Stender og Rasmus Emil Mortensen, som begge er uddannet i udlandet og har arbejdet der. Nu er de hjemme igen, og That Theatre Company har fornuftigt nok fundet dem. For de er gode i den stramme instruktion efter britisk model.

Det engelske teater, That Theatre Company, som holder til i Krudttønden, er værd at besøge. Det er dog svært at sige, om forestillingen i denne version, instrueret af That Theatres dynamiske leder Ian Burns, primært er blevet et ungdomsstykke. Det er det nok. Selv følte jeg mig i hvert fald for træt til at kunne identificere mig med de to unge ambitiøse og af hele vores kondibølge ødelagte mænd. Konkurrence (!) det er noget for de andre, tænkte jeg. Men i salen, da jeg så forestillingen, sad en halvhundrede tavse unge mennesker. Ikke en lyd hørtes. De fulgte med – selv om de var højtrøstede før. Det er vist kvalitetsstempel nok – at kunne overraske publikum og fastholde dem.

Pressebillede
Pressebillede

Stykket, som er fra slutningen af 1990erne og er oversat til en lang række sprog, er lidt rigeligt skematisk, og den manglende happy ending (så røbede jeg det) gør Marathon en til en alvorstung oplevelse. Men fin, velspillet forestilling uden konklusioner.

Så bare løb af sted til Østerbro, hvor teatret holder til.

MARATHON

by Edoardo Erba Translated by Colin Teevan

with Benjamin Stender Rasmus Emil Mortensen

Director – Ian Burns

21 oct – 21 Nov 2015 Monday – Friday 20.00 Saturday 17.00

KRUDTTØNDEN Serrdslevvej 2 2100 Kbh Ø

www.that-theatre.com