Menu Luk

Minions

∗∗∗∗

Sjov og fantasifuld tegnefilm.

Lige nu er sol og sommer over os, men vejret er som bekendt lunefuldt, så det skal nok snart blive bif-vejr igen. Når det sker, kan I roligt invitere børn og børnebørn ind og se tegnefilmen Minions. Den er nemlig rigtig sjov.

Minions er en spinnoff af tegnefilmene Grusomme Mig(2010) og Grusomme Mig 2(2013) om nogle onde skurke og deres små banangule, tykke, ovale hjælpere kaldet minions. Siden tidernes morgen har de loyalt tjent den ene onde herre efter den anden. Men de onde tyraner går gang på gang til grunde, og så må de små minions finde et nyt job. Minions er snarrådige og modige, men også følsomme. Inde bag deres mærkværdige ydre banker et varmt hjerte.

Vi befinder os i de glade 60erne og de tre minions Kevin, Stuart og Bob er atter på jagt efter ansættelse hos en ny superskurk. På et besøg i NY, hvor de overnatter i et stormagasins sengeafdeling og ser tv-serier hele natten, ser de en reklame for en superskurkekonference i Orlando, hvor verdens første kvindelige superskurk Scarlett Overkill er hovedtaler. Næste morgen beslutter de sig til at blaffe til Orlando. Det lykkes dem at få en familie på far og mor og tre børn til at standse. De er pudsigt nok også på vej til skurkekonferencen. På vejen sydpå røver familien en bank. Det er jo en lang og kedsommelig køretur, og man må have lommepenge, når man rejser. På konferencen holder Overkill en dundertale til alle de dilettantiske kriminelle og tilbyder en af deltagerne et job, hvis vedkommende kan overmande hende. Deltagerne er ellevilde. Et job hos  Overkill, så kan man ikke nå højere status i den branche. Der er imidlertid ingen af de stærke skurke, der kan klare hende. Ved et tilfælde lykkes det for de tre minions, og de bliver straks ansat, men den oversøde Overkill har skumle planer med dem. Hun vil til London og stjæle Dronning Elisabeths krone og udnævne sig selv til dronning.

Fantasi, action og humor er kernen i Minions, der er i 3D. Tegnefilm og 3D fungerer godt . Formatet understøtter fortællingens hurtige tempo, hvilket skaber dynamik. De små minions taler vrøvlesprog. En blanding mellem spansk, italiensk, indonesisk, kinesisk og japansk, med andre ord helt uforståeligt. Pierre Coffin, der står bag filmen siger: Når man ser på filmhistorien, så startede filmene jo helt stumme med skuespillere som Charlie Chaplin og Buster Keaton. De fyre var verdens bedste historiefortællere…Al ting var så godt timet og udført uden brug af sprog. Det er det minions handler om. De skylder stumfilmene alt bortset fra, at vi har givet dem nogle fuldstændige latterlige ord.

På filmens soundtrack er der masser af musikalske referencer til London i 60erne. The Beatles hit Got to Get You Into My Life, Jimmi Hendrix´Purple Haze ,The Turtles Happy Together og Donnavans Mellow Yellow er bare eksemler på nogle af de svingende hits fra den gang, som vi hører i filmen. Man kan ikke undgå at blive i godt humør af den musik.

Minions er en underholdende fantasifuld  humørbombe. Måske er den ud fra en voksens synspunkt lige lovligt overgearet hist og pist, men de børn der var med til pressevisningen grinede højlydt. Vi andre ligeså. En sjov familiefilm. Tilladt for børn over 7 år.

Instruktør: Pierre Coffin

Premiere: 2. juli 2015