Menu Luk

∗ ∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

Natten. Succesfyldt babyteater hos Myka.dk

Hvornår har 15 babyer i alderen 5 – 18 måneder forholdt sig kravlende, småpludrende og tindrende opmærksomme i over en halv time?  Ingen græd, klynkede eller viste utilfredshed til babyteater: Natten.

Der var glæde over hele linjen også hos de stolte forældre, som sad på puder i et mørkeblåt telt placeret inde i det mindste af spillerummene i Skuespilhuset.

Forestillingen varede ca. 35 minutter. Midt i teltet tumlede de to dansere: My Nilsson & Georgia Kapodistria rundt i smukt bemalede silkepyjamasser.

Myka. Natten. Babyteater. Pressefoto af Morten Arnfred.

I begyndelsen var der ganske dunkelt. Over lydanlægget hørtes den blideste afspændingsmusik. Babyerne måtte gerne kravle rundt på gulvet, og det var tilladt at amme, men ikke spise. Og så sad de voksne i strømpesokker, med tøj og tasker lagt uden for teltet, og fulgte babyerne og de skiftende stemninger fra dyb nat til daggry.

Lidt efter lidt dalede hvide lyskugler ned fra teltloftet. De små måtte gerne skubbe til dem. Siden blev kuglerne løsnet, og babyerne prøvede naturligvis at sutte på dem; imens skiftede kuglerne farve.

Myka. Natten. Babyteater. Pressefoto af Morten Arnfred.

Nogle bjældelignende metalstænger sænkedes også og klirrede. De to dansere kravlede stilfærdigt rundt som store larver eller havskildpadder. Alt i langsomt tempo. Efter ca. 25 minutter tog lyden til, og lyset blev kraftigere, sølvpapir dukkede op på danserne, og store blomsterhoveder foldede sig ud. Babyerne fulgte opmærksomt med og vuggede i takt. Og så var det slut.

Forældrene i rundkredsen klappede stilfærdigt. Alle var glade og lettede, for der var stadig ingen gråd.

Det blev mit barnebarns første teateroplevelse, og både moderen og mormoderen var stolte ligesom de andre mødre, fædre og bedstemødre. Men hvad babyerne fik ud af det hele, ved ingen. Hyggeligt var det bare.

Varm anbefaling. Spilleperioden er netop blevet forlænget. Der spilles i lille sal i Skuespilhuset.

Holdet på og bag scenen

Koreograf: My Grönholdt i samarbejde med det kunstneriske hold
Dansere: My Nilsson & Georgia Kapodistria
Scenograf og kostumedesigner: Mie Riis
Komponist: Erik Christoffersen
Lysdesigner: Mikkel Jensen
Produktionsleder og bygger: Rene F. Rasmussen

Foto og video: Morten Arnfred
Producent: MYKA

Natten havde premiere på Zangenbergs Teater 7. maj 2018

 

Til og med 2. oktober 2022. i Skuespilhuset i København

Billetter: https://www.myka.dk/performance/natten/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *