Menu Luk

Ny sprælsk ballet på Pantomimeteatret.

∗ ∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

Ny sjov og sprælsk ballet på Pantomimeteatret af Tim Rushton: Accordion Stories.

Pantomimeteatret er en herlig institution midt i Tivoli. Og nu er teatret i færd med at forvandle sig til et samtidsfænomen.

pressebillede,  accordion stories
pressebillede, accordion stories

Omkring den charmerende kinesiske bygning fra 1876 tilbydes hver aften gratis underholdning – og det er netop med et bevidst varieret repertoire, at teatret endnu mere end tidligere er ved at tilpasse sig nye og yngre publikumsgrupper.

For 2. gang i sæsonen har der været urpremiere på et nyt danseværk. Denne gang er Tim Rushton, prisbelønnet leder af Dansk Danseteater, den indbudte koreograf. Med et snildt håndelag har han skabt en både knibsk og moderne ballet, der perfekt matcher Pantomimeteatrets historiske rødder.

Samtidig er Rushton bevidst om, at mange blot slentrer forbi, standser op og måske ser 5-10 minutter for så at gå videre. Handlingen behøver derfor ikke være alt for detaljeret.

pressebillede: Accordion Stories. Tivoli.
pressebillede: Accordion Stories. Tivoli.

Inspireret af NYCBs mangeårige koreograf Jerome Robbins ballet ”The concert” fra 1956 har Rushton derfor skabt en ballet baseret på små episoder, der alle handler om at mødes, – sød musik, der opstår – for at legen kan gå videre – og nye konstellationer piple frem. Det hele iværksat af hovedpersonen, en sprælsk springfyren krydsning imellem Harlekin og Kirsten Giftekniv.

Mændene er klædt i klovne-bowlerhatte og sorte veste – og er en sjov match til pigerne i lyse, underspillede silkekjoler i douche farver. Og trinene er meget amerikanske midt imellem Martha Graham og Alvin Ailey.

pressebillede: Accordion Stories. Tivoli, 2015.
pressebillede: Accordion Stories. Tivoli, 2015.

Pantomimeteatrets barok-kulissesytem bruges på bedste vis ved at der hives i snore, og tæpper falder ned, alt gjort med et flot overskud. Joh, Tim Rushton er god til at udnytte potentialer og se muligheder i alt.

Pressebilelde: Accordion Stories. Tivoli. 2015.
Pressebilelde: Accordion Stories. Tivoli. 2015.

Musikken var tilsyneladende udgangspunktet og har givet titel til hele balletten: Accordion Stories, skabt af Accordion Tribe, en international gruppe, der fungererede imellem 1996 og 2010, hvor det primære instrument var en harmonika (accordion).

Helt fint, men hvor man savner den levende musik, som blev sparet væk for nogle år siden. Til gengæld tæller Tivoli Balletten 22 medlemmer.

En god oplevelse – se den endelig og bliv der alle 26 minutter, det er hvert minut værd.

Koreografi: Tim Rushton

Musik: Accordion Tribe

Kostumer: Charlotte Østergaard og Kitt Houen.

Danses udvalgte dage.

www.tivoli.dk