Kulturkupeen

Peddersen og Findus-Findus flytter hjemmefra

∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

I 2014 havde den tyske børnefilm Peddersen og Findus: Den lille drillepind premiere i de danske biografer. Og i 2016 kom efterfølgeren Peddersen og Findus: Den bedste jul nogensinde. Begge søde og sjove film for de helt små.

Sidste skud på stammen er Peddersen og Findus-Findus flytter hjemmefra der, som de andre Peddersen og Findus film, er baseret på den svenske forfatter Sven Norqvists bøger om den snarrådige lille kat, som bor hos gamle Peddersen(Per Pallesen- dansk stemme) langt ude på landet. Her er nemlig rigtigt hyggeligt. En lille gård med bekymrede høns og sjove mus, der elsker heavy rock. Derudover er der to naboer. Den søde Beda(Judith Rothenborg- dansk stemme), som er lidt lun på gamle Peddersen, og den sure Gustavsen(Lars Knutzons- dansk stemme), som er på konstant jagt efter den skrækkelige ræv, der spiser hans høns.

Er der noget Findus(Vitus Magnussen- dansk stemme) er glad for, er det at hoppe. Han har lige fået en ny madras. Den hopper han på dag og nat. Snart bliver det for meget for den godmodige Peddersen. Han laver et hus til Findus udenfor, hvor han kan hoppe lige så meget han har lyst til. Findus bliver så glad for friheden til at gøre, som han vil, at han proklamerer, at han vil flytte hjemmefra. Det går ikke helt som planlagt.

Peddersen og Findus filmene er tysk produceret. Den tysk-iranske instruktøren Ali Samadi Ahadi stod også bag de to første film om det umage par gamle Pedersen og Findus. Den første film var en Tysklands største børnefilms produktioner nogensinde, og blev vist i mange lande over hele verden.

Peddersen og Findus- Findus flytter hjemmefra bruger såvel realfilm som computeranimation. Der er mange pudsige og charmerende scener. Vor helt, Findus er en rigtig lille guttermand, som man ikke kan lade være med at elske. Visuelt er filmen med sit sin klare farvepalet og fantasifulde univers lige noget for de mindste.

Filmen er ikke nytænkende eller original, men den er hjertevarm og morsom.  Så hvis du og børnene trænger til en pause midt i juleræset så inviter trygt de små en tur i biffen.

Instruktør: Ali Samadi Ahadi

Fotos og trailer: SF Film
Premiere: 29. november 2018