Menu Luk

 

∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

Pennevenner i Glassalen og på turné.

Ideen er god nok og minder om mange andre teaterforestillinger for tiden. ”Skriv en rammehandling og fyld på med epokens slagere og populærmusik”.  Sådan er ”Pennevenner” i Tivoli.

Pennevenner i Glassalen. Tivoli. 2023. Foto Camilla Winther

Sangeren Annette Heick er idékvinden, mens Jesper Malmrose har skrevet den sammenhængende, meget jordnære  tekst, der har flyttet historien hen i et småborgerligt sitcom miljø anno 1973 i Danmark og USA.

Det var en tid i opbrud, post Vietnam, men ikke æstetisk fascinerende, i hvert fald ikke i følge forestillingen. Så vi får nogle ganske triste bøge/birketræsinteriører, mens de to forelskede 48-årige personager har verdens mest mainstreamagtige kostumer på. Det trykker desværre forestillingen noget ned, for synge kan de begge, både Annette Heick og Caspar Phillipsson, der har en yderst vel spillende søn, Silas Phillipson, med på scenen.

Pennevenner i Glassalen. Tivoli. Annette Heick og Caspar Phillipson. 2023. Tegning af Claus Seidel.

Historien er, som man kan forstille sig, i stil med klassikeren ”Kærestebreve”, hvor to mennesker skriver til hinanden, og i dette tilfælde mødes igen og sød musik genopstår.

Pennevenner i Glassalen. Tivoli. 2023. Foto Camilla Winther

Inden da har parret serveret en flot buket af alle mulige musikalske godbidder fra ”Please, mr. Postman”, “Always on my mind” og “Sha la la la”, og mange flere.

De kan synge det hele, og Caspar Phillipson kan, som alle “Vild med dans-seere” ved også danse og performe, hvad den meget kedelige ”ingeniør” glimtvis demonstrerer med nogle sjove spjæt.

Pennevenner i Glassalen. Tivoli. 2023. Foto Camilla Winther

Overordnet set er det en sød, velspillet feel good musikforestilling, der giver håb for alle voksne, som gerne vil finde en fornyet tosomhed, hvis det nu skulle være så sjovt.

Pennevenner i Glassalen. Tivoli. 2023. Foto Camilla Winther

I øvrigt er det ikke så dumt at erindre en tid, hvor man skrev breve og ventede på svar – og ikke som i dag, hvor mobiltelefonen har gjort moderne mennesker rastløse.

 

Spilletider:

Urpremiere den 14. september kl. 20.00 i Glassalen og til og med 23. i Tivoli.

Varighed: 2 timer inkl. 20 min. pause.

Forestillingen spiller herefter i Tivoli frem til den 23. september.

Sidenhen Hjørring Teater, Bjerringbro Kulturcenter,Vejle Musikteater, Svendborg Teater, Næstved Teater, Slagelse Teater, Horsens Ny Teater TBC, Ringsted Kongrescenter

 

Medvirkende: Annette Heick, Caspar Phillipson, Silas Phillipson plus orkester.

Idé og koncept: Annette Heick
Manuskript: Jesper Malmose

Arrangementer: Peter Jensen og Alice Carreri

www.tivoli/salene 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *