Kulturkupeen

Pingvinerne fra Madagascar

∗∗∗

Spioner på afveje.

Rigtige spioner er pingviner. Det får vi slået fast i tegnefilmen Pingvinerne fra Madagascar. Her møder vi ikke blot et væld af de nuttede dyr, men også nogle meget kreative, kloge og sjove af slagsen.

Vores små helte er lederen Skipper, hjernen bag operationerne Kowalski, sprængstof eksperten Rico og ungen med det store hjerte Rekrut.

En dag, da de som vanlig med tusindevis af andre pingviner valtrer i gåsegang over den isede tundra på Antarktis, bliver de enige om, at nu må det være nok med artens ensretning. Nogen må tænke selvstændigt, og de bryder rækken og begiver sig alene på eventyr. De har en mission. De vil bekæmpe pingvinernes værste fjende Dr. Octavius Brine, en ondskabsfuld blæksprutte, hvis mål er at forvandle alle pingviner til grimme vanskabninger, fordi alle elsker de charmerende dyr.

Om det sker skal være usagt, men kedeligt er det ikke, og der er godt nok højt tempo og action i denne film.

Pingvinerne fra Madagascar er en spinn off af de tre tidligere populære Madagascar tegnefilm, om vilde dyr, hvor pingvinerne blot havde en birolle. Nu har de hovedrollerne. Filmen har to instruktører Simon J. Smith og Eric Darnell. Sidstnævnte har også været instruktør på de store blockbuster hits Madagascar 1-3. Darnell siger: ”Pingvinerne er 100 % dedikeret til det, de nu har gang i, og har altid tillid til at de vælger den rigtige strategi. Og selvom det går galt, lader de sig ikke slå ud. Så prøver de bare noget andet og er ligeså sikre på det. De lader ikke andres opfattelse af dem stå i vejen”. Disse karaktertræk går igennem hele filmen. De charmerende dyr er ukuelige.

Filmen er sjov, skør og vild, men tempoet er så højt, at det er vanskeligt at nyde den. Vi bevæger os vidt omkring. Fra Antarktis over Rio, til Venedig, Shang Hai og NY. Alt foregår i et hæsblæsende tempo, hvilket gør filmen noget forvirrende og usammenhængende. Visuelt er filmen, der er i 3 D rigtig flot, ikke mindst pga. en farvepalet med klare og stærke farve.

Juleferien er lige op over, så har man tid mellem jul og nytår kan man godt gå ind og se den med børnene. Historien er lidt tynd, men børnene vil sikkert kunne lide den. Den får herfra tre store stjerner.

Trailer: Dreamworks

Instruktør: Eric Darnell og Simon J. Smith

Premiere: 18. december 2014