Menu Luk

THE INTERN

Foto: Warner Bros.og SF Film

∗∗∗∗

Sjov komedie om kærlighedens mange ansigter.

Et otium er en endeløs øvelse i kreativitet. Jeg har dyrket yoga, købt planter og lært at tale mandarin kinesisk. Jeg har læst bøger, set film og spillet golf, men helt ærligt: Jeg ved bare, at der er et hul i mit liv, og at jeg bliver nødt til at gøre noget ved det. Sagt af Ben Whittaker(Robert De Niro) i en videooptagelse, som danner grundlag for hans ansøgning som ulønnet senior praktikant i et ungt og trendy online modefirma. God start på Praktikanten, hvor vi helt kort bliver introduceret til filmens hovedkarakter.

Ben har været enkemand i tre år. Han savner sin kone, som han var gift med i 45 år. Da han ser opslaget om seniorpraktikanter, slår han til. Til interviewet får han af en ung mand, som kunne være hans oldebarn stillet det traditionelle spørgsmål: Hvor ser du dig selv om 10 år? Da er jeg 80, svarer Ben tørt og med fast blik, og oldebarnet krymper sig. Det er de mange underspillede one-liners som denne, der gør filmen morsom.

THE INTERN

Foto: Warner Bros. og SF Film

Ben har arbejdet 40 år med at designe og udvikle telefonbøger. En branche, der har været under kraftig forandring som følge af internettets massive udbredelse. De unge på modefirmaet har aldrig hørt om noget så underligt, som at være ansat samme sted i 40 år. De er dybt fascineret af ham.

Ejeren og direktøren for det hele er den smukke, overstressede Jules Ostin (Anne Hathaway). Hun er ikke just begejstret for den gamle praktikant, men hendes nærmeste medarbejder overbeviser hende om, at signalværdien i at netop hun bruger ham, er stor. Snart bliver han hendes private sekretær, chauffør, babysitter og sjælesørger.

Den Oscar nominerede og prisbelønnede instruktør Nancy Meyers står bag filmen. Hun har en stribe romantiske komedier på samvittigheden herunder Det´indviklet (2009) med Meryl Streep og Steve Martin, The Holiday(2006) med Cameron Diaz og Jude Law og Når du mindst venter det(2003) med Diane Keaton og Jack Nicholson. Det skorter således ikke på stjernedrys i hendes film. Heller ikke i Praktikanten.

De Niro formår at tilføre Ben en helt speciel udstråling. Ben er rundet af en anden tid og gør en dyd af det med sit perfekte jakkesæt, det matchende slips og hans rolige og afdæmpede fremtoning, som står i skærende kontrast til kontorets unge IT nørders uformelle påklædning og det hektiske tempo på kontoret. Og så er der lige hans seje retro kontormappe og hans sirligt sammenfoldede lommetørklæde. Sidstnævnte viser sig at få en vigtig funktion på jobbet.

Foto: Warner Bros. og SF

Anne Hathaway, som vi bl.a. har set i Les Miserable(2012) er fin som den ambitiøse og pressede Jules, der som perfektionist går op i selv de mindste detaljer. På to år har hun skabt sig en forretning med 220 ansatte. Meget imponerende, men det har sin pris. Hun kæmper daglig en hård kamp for at få arbejdet og hjemmefronten med sin lille datter til at gå op i en højere enhed. Det er ikke let. Så kan det være ret praktisk at have en praktikant ved hånden.

Praktikanten er god underholdning. Tempoet er højt, skuespillerne er charmerende og veloplagte, og der er mange sjove scener. Enkelte gange kammer det over og filmen bliver for sentimental, men alt i alt en morsom og varm film på en kold efterårsdag.

Trailer: Warner Bros. og SF film

Instruktør: Nancy Meyers

Premiere: 1.oktober 2015