Menu Luk

Robin Hood – ny udendørs familiemusical for hele familien – i Nordsjælland.

∗ ∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

Robin Hood – ny udendørs familiemusical for hele familien – i Nordsjælland.

Et nyt teater – et nyt lokalforankret professionelt teaterinitiativ ser dagens lys her i 2023: Nordsjællands Teater med Chris Skytte som initiativtager og leder.

Den lokale kommune, Gribskov kommune, bakker op om det gode initiativ og lige så mange lokale kræfter, inklusive det smukke område ved Søborg nær Gilleleje. Men mærkværdigvis vil nabokommunen Helsingør end ikke have en plakat hængende.  Så meget for den kulturelle solidaritet.

Nordsjællands Teater. Robin Hood. 2023.  René Wormark, Mathilde Zeuner, Bjarne Henriksen.Tegning af Claus Seidel.

Første forestilling er udendørs i smukke landlige omgivelser, hvor der blot er stillet en ganske nuttet borg op, og med et trylleslag er vi i Sherwoodskoven. For der levede både Robin Hood og den vist mere end 600 år gamle legende om det godes kamp mod det onde – eller som vi af og til stadig prøver at leve op til – at tage fra de rige for at give til de fattige.

Robin Hood. 2023. Nordsjællands Teater – ved Gilleleje. Foto: US.

Chris Skytte med en fortid i adskillige sommerteaterforestillinger rundt i Danmark har samlet et flot, professionelt hold, hvor de alle lyser op ved både at kunne synge og skabe nærvær. Sjovest er Gordon Kennedy i en rolle som tjenende ånd for den onde John. Iført flotte, hvide strømper og elisabethanske pufbukser og store briller spiller han Sir Hiss, som var det Malvolio fra Shakespeares ”As you like it”.

Nordsjællands Teater. Robin Hood. 2023.  Bjarne Henriksen, Joachim Knop, Gordon Kennedy.Tegning af Claus Seidel.

Det musikalske er i top med operasanger Joachim Knop som prins John – den onde og sleske, men alligevel skvattede mand, der prøver at tilrane sig magt og penge. Håndlangeren er Bjarne Henriksen som Sheriffen af Nottingham. Her er både kraft og kilo bag den dybe stemme. Mens Réne Wormark er en sød spirrevip som den gode Robin Hood, der kun vil glæde folket og ligeså Mikkel Wadsholt med det fiffige tilnavn Lille John. Selvfølgelig skal kærligheden blomstre for de unge piger Mathilde Zeuner Nielsen og Anna-Christine Bauer.

Nordsjællands Teater. Robin Hood. 2023. René Wormark, Mathilde Zeuner. Tegning af Claus Seidel.

Det musikalske klares flot af alle inklusive af musicalveteranen Henrik Launbjerg, der må gå grueligt meget igennem som den fattige munk. Alt ender lykkeligt – og de mange ekstra spillere er præcise og sympatiske og gør flot fyldest, så hele teatermaskinen fungerer.

Det visuelle er også gennemtænkt. Vi sidder på stilfærdige grønne plasticstole, og skuespillernes kostumer er netop som simple og tidsrigtige, at intet skiller sig ud.

Kan varmt anbefale dette sommerinitiativ, som er en familieudflugt værd. Og der er sørget for det hele: både noget spiseligt fra en bod – og varme som kolde drikke.

Herfra skal der bare lyde et varmt bifald og tillykke med det nye initiativ, som bør bakkes op af alle i det nordsjællandske sommermiljø.

Ps. Der er også både et brunt får og en flot hest med i spillet.  Nordsjællands Teater siger fra 6 år og opefter – og de må vel vide det.

Spiller til og med slutningen af juli.

Varighed: Ca. 2 timer og 15 min inkl. pause
Manuskript: Mikkel Vadsholt & Thomas Milton
Musik: Chris Skytte
Instruktion: Thomas Milton
Medvirkende: René Wormark, Mathilde Zeuner, Bjarne Henriksen, Joachim Knop, Gordon Kennedy, Mikkel Vadsholt, Henrik Launbjerg m.fl.

www.nsjteater.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *