Kulturkupeen

Same Shit, different Planet  – afslutter en trilogi på That Theatre Company i Krudttønden.

Kommenteret af Ulla Strømberg.

Same Shit, different Planet  – afslutter en trilogy på That Theatre I Krudttønden.

Netop i det imponerende jubilæumsår, hvor det engelsksprogede That Theatre Company kan fejre 25 år i Danmark, afsluttes en science fiction trilogi skrevet af den irske forfatter Fergal O’Byrne.

Hvor de to tidligere stykker var til at dechifrere,  er denne afsluttende historie sværere at fange pointen i.

Året er 2251 på Mars, hvor der både bor mennesker og robotter. Leg og alvor er vævet ind i hinanden samt stoffer eller rusmidler, der påvirker psyken og opfattelsesevnen. Det foregår på en tandlægeklinik, hvor tandlægen er skuespiller. Siden forsvinder han med en af patienterne.

Det er både science fiktion og absurd eller psykedelisk uden farver, men meningen med det hele er svær at fatte. Det er ærgerligt, for i de tidligere stykker havde Fergal O’Byrne  fat i noget, hvor han fandt frem til menneskelige følelser på trods af fremtidsskrivningen.  Men måske har ønsket om at være let og komedieagtig fået alvoren til at forsvinde.

For skuespillerne må det være svært at fastholde historien, som også er præget af engelsk teaters forkærlighed for ord. De taler og taler.

Scenografien er cool og raffineret, mens det kniber med kostumerne, som stikker lidt i alle sider og slet ikke mod 2251. Men hvordan ser vi ud i 2251?  Ingen ved det, men mon ikke der vil være en eller anden fællesnævner, og det kunne netop have været med til at fastholde plottet og historien.

That Theatre Company har igennem årene oparbejdet en god kontakt til mange skoler, hvor de engelsksprogede forestillinger har været en givtig del af engelskundervisningen. Med ”Same Shit different Planet” er det ikke nemt at udrede noget. Så er det afgjort bedre for That Theatre Company at arbejde videre af de gamle spor med små klassikere eller dramatiseringer.  Så kan alle få også noget pædagogisk ud af et besøg i Krudttønden.

For That Theatre Company har drive og fart på og som regel gode skuespillere. Men denne gang er både sprog og spillestil styret i forskellige retninger, og det kan ikke kun skyldes tidsforskellen.

– 25. februar 2023

SAME SHIT, DIFFERENT PLANET

by Fergal O’Byrne

DIRECTOR Ian Burns
CAST Sophie Larsen, Luiz Karlsen, Katrin Weisser, Maja Muhlack, Peter Vinding

Plays at Krudttønden
Serridslevvej 2, 2100 Kbh. Ø

  – 25 februar 2023

www.thattheatre.com

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *